1.forduló beharangozó | Siófok KC -Érd

2016 sze 14
2699 Megtekintés
1.forduló beharangozó | Siófok KC -Érd
Elérkezett a várva várt pillanat, kezdetét veszi a 2016/2017-es szezon. Csapatunk szombaton 18:00 órától hazai pályán az Érd ellen kezdi meg a bajnokság küzdelmeit.

Sok minden történt z elmúlt négy hónapban a Siófok KC háza táján. Kanyarodjunk vissza a tavalyi évhez, amelyben remekül kezdtünk Christian Dalmose irányítása alatt és sokáig minden álomszerűen alakult, aminek a vége aztán rémálom lett. A 8. helyen zártuk a bajnokságot, a vezetőedző és számos játékos ( Piedade, Salamakha, Petersen, Nikitina, Aguilar, Gonzalez ) távozott a Balaton partjáról. Egy új időszámítás kezdődött klubunk életében Horváth Roland kinevezésével, aki évek óta az SKC kötelékében dolgozott, mint a juniorok vezetőedzője. A csapat gerince megmaradt,a kapuban Pastrovics és mögötte a fiatal tehetség Gercsó, a két szélén Erdősi és Such, beállós poszton Elghaoui, aki a nyáron megkapta a magyar állampolgárságot,  védőspecialistaként Németh Csilla,  balátlövőként Deáki Dóra. A két legnagyobb erősítés egyértelműen Triscsuk Krisztina, aki EHF-Kupa győzelemig vezette a tavalyi évben a Dunaújvárost és Estelle Nze Minko, a francia válogatott irányítója, aki nyáron ezüstérmet szerzett az olimpián Rióban. Vele együtt érkezett a szintén francia válogatott , Chloé Bulleux, aki a jobbszélen és jobbátlövőként is bevethető. Érkezett még a Dunaújvárostól Ferenczy Fruzsina, aki fiatal kora ellenére meghatározó tagja lehet csapatunknak. A felkészülés során igazoltuk le a Kikindától az Agbaba testvéreket, Mariját és Jelenát és 4 fiatal játékos ( Brettner, Mihályi, Farkas, Kaposvári ) is felnőtt kerettag lett. A szerb válogatott jobbátlövő Andela Janjusevic már Siófokon edz, de egyelőre még a keresztszalag szakadása utáni rehabilitációs programját végzi. A felkészülési mérkőzések hullámzó teljesítményt hoztak, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a teljes keret csak két hete készül együtt. A főpróbán 39-38-ra nyertünk a Kispest ellen, de az biztos, hogy szombaton egy teljesen más mérkőzés következik, méghozzá egy olyan csapat ellen, amely jelen pillanatban az NB I-es mezőny talán legjobban összeszokott gárdája. Ugyanazzal a kerettel vágnak neki az idei szezonnak, mint a tavalyinak. És ha már a tavalyi szezonról beszélünk, akkor jegyezzük meg, hogy 4 alkalommal találkozott a 2 csapat egymással, abból 3-szor az SKC nyert, viszont a legfontosabb találkozót, amit a legjobb 4 közé kerülésért játszottunk elvesztettük. Továbbra is meghatározó játékosaik Krpezs Szlezak, Klivinyi , Janurik, Signate és Kisfaludy.  

Egy igazi parázs hangulatú rangadóra lehet számítani szombat este a Beszédes József Általános Iskolában, ahova szeretettel várjuk szurkolóinkat az idény első összecsapására. Ifjúsági és junior csapatunk is megkezdi a bajnoki menetelést, a szokott időben 13:30-tól junior meccs a Déli úti munkacsarnokban, 16:00 órától ifjúsági előmérkőzés a Beszédes Iskolában.

Siófok KC

Érkezők:  Triscsuk Krisztina (Dunaújvárosi Kohász KA),  Ferenczy Fruzsina (Dunaújváros) Andjela Janjusevic ( Radnicki Kragujevac),  Estelle Nze-Minko ( Fleury Loiret),  Chloé Bulleux ( HBC Nîmes), Jelena Agbaba, Marija Agbaba ( Kikinda ) Farkas Evelin, Brettner Zsófia, Mihályi Fanni, Kaposvári Eszter ( SKC nevelés )  Horváth Roland (vezetőedző, Siófok KC junior)

Távozók:  Christian Dalmose (vezetőedző),  Silje Petersen,  Macarena Aguilar,  Irina Nyikityina,  Daniela Piedade (Fehérvár KC), Valentyina Szalamaha ( SG BBM Bietigheim), Gonzalez

Egymá elleni eredmények

Nap
:
Óra
:
Perc
:
M.perc