Az SKC játékoskerete a 2018/2019-es szezonban

2018 júl 10
5608 Megtekintés
Az SKC játékoskerete a 2018/2019-es szezonban
A Siófok KC együttese új vezetőedzővel és szakmai stábbal, valamint néhány új játékossal a keretben vág neki a 2018/2019-es szezonnak – a cél a magyar bajnokságban a dobogó elérése, a magyar kupában a legjobb négy közé kerülés és az EHF-Kupában való minél sikeresebb szereplés.

A csapat tagjai jelenleg nyári vakációjukat töltik, hogy aztán az új idénynek teljes energiával feltöltődve, motiváltan vághassanak neki július 16-án, immár a Tor Odvar Moen vezette szakmai stáb irányítása mellett.

Mint arról már régebbi cikkünkben beszámoltunk, 2018. július 1-jétől a Larvikkal sikert sikerre halmozó Tor Odvar Moen veszi át a vezetőedzői pozíciót és a felnőtt csapattal kapcsolatos mindennemű sportszakmai döntésért ő felel majd. A csapat erőnléti edzője Slobodan Acimov, a rehabilitációs edzője Vaskó Réka maradt. A "medical teamben" sem történt változás, Bimbó Tamás masszőrként, Dr. Kisegyházi Attila csapatorvosként tevékenykedik a jövőben is. Ami a kapusedzői posztot illeti, a klub jelenleg is tárgyalásban áll az erre kiszemelt személlyel és várhatóan a héten végleges döntés születik ebben a nyitott kérdésben. A menedzsmentben  Pitz András távozása után Bitter Miklós lett a klub technikai igazgatója. Média és sajtófelelősként továbbra is Biró Bence dolgozik majd.

Érkezőinket – Andrea Penezicet (Vardar Skopje), Tatiana Khmyirovát (Vardar Skopje), Silje Solberget (Issy Paris), Mireya Gonzalezt (Győri Audi ETO KC), Joanna Drabikot (Lublin) – már bejelentette a klub az előző szezon folyamán.

Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője elmondta – „a 2018/2019-es szezonban szeretnénk egy következő szintre lépni  és ehhez alakítottuk ki játékoskeretünket. Az öt érkező játékos személyében nagy neveket üdvözölhetünk Siófokon. Bízunk benne, hogy minél hamarabb sikerül beilleszkedniük és a rájuk jellemző elszántsággal és profi hozzáállással dolgoznak majd a közös célok beteljesítéséért, melyhez minden feltételt biztosítunk számukra. A keret nagy része egyben maradt, a tavalyi évből kiindulva az lesz a legfontosabb, hogy a sérülések elkerüljenek bennünket.”

Klubunk első embere kitért az utánpótlásban elvégzett munka fontosságára is – „Jelenleg kevés saját nevelésű játékos játszik az első csapatban, de azon dolgozunk, hogy ez a helyzet megváltozzon. Idő kell a fejlődéshez, de úgy gondolom, hogy jó úton járunk. Nagyon fontos, hogy figyelmet fordítsunk fiatal tehetségeink fejlődésére. Azt szeretnénk elérni, hogy motiválni tudjuk őket és tudatosítani bennük, hogy a belefektetett munka igenis meghozza gyümölcsét. Sárosi Nanetta és Barkóczi Dorina teljes értékű tagjai lesznek a jövő évi keretnek. Takács Eszter és Bozsok Dóra szintén az első csapattal kezdi meg a felkészülést. Beruházásainknak köszönhetően minden tárgyi és szakmai feltétel adott ahhoz, hogy a Siófok KC utánpótlás rendszerében nevelkedő játékosok a lehető legjobb teljesítményre legyenek képesek és napról napra fejlődjenek.” – zárta gondolatait Fodor János.

Az SKC keretének többi tagja már a tavalyi szezonban is Siófokon kézilabdázott. Denisa Dedu hosszabbított és Silje Solberggel erős párost alkothat a kapuban. Katarina Jezic és Asma Elghaoui a beálló poszton remek teljesítményt nyújtott az előző évben, Drabik érkezésével nagy harc várható a minél több játékpercért. Camille Aoustin igazi közönségszórakoztató kézilabdával szokott előrukkolni, nem véletlenül vált a helyi szurkolók egyik kedvencévé. A fiatal Sárosi Nanettával biztosítják majd, hogy a balszélen minden rendben legyen. A jobbszélen Simone Böhme és Such Nelli helye nem volt kérdéses, utóbbi keresztszalag-szakadása után várhatóan decemberben térhet vissza. Az eddigi évekhez képest fontos volt a középső posztok megerősítése. Andrea Penezicet nem kell bemutatni a kézilabda szerelmeseinek, a sérüléséből felépülő Gabriela Perianuval a magyar bajnokság egyik legjobb balátlövő párosát alkothatják. A francia világbajnok, Estelle Nze-Minko évek óta a csapat vezére és várhatóan jövőre is ő lesz a fazonszabász. Tatiana Khmyrova személyében komoly riválist kapott, az orosz irányító a Vardar Skopjétól tette át székhelyét Siófokra. Andela Janjusevic sérülése után visszatér jobbátlövőbe. A fiatal szerb a legjobb teljesítményt nyújtó játékosunk volt a tavalyi szezonban a sérüléséig. Rajta kívül Geiger Melinda, Mireya Gonzalez és Mazák-Németh Csilla is bevethető lesz az előbb említett poszton. 

Az mindenképpen látható, hogy a keret megerősödött, vezetőedzőnk számára több variációs lehetőség is elérhető lesz. Az nem kérdéses, hogy ez a garnitúra képes lehet-e egy eredményes szezont produkálni, azt viszont még nehéz eldönteni, hogy az SKC új vezetőedzője, Tor Odvar Moen milyen hamar tudja összerakni a csapat játékát. Már nem kell sokat várnunk, július 16-án megkezdődik a 2018/2019-es kézilabda szezon a Siófok KC számára.