Dunaújvárosban folytatjuk - beharangozó

2018 sze 07
1807 Megtekintés
Dunaújvárosban folytatjuk - beharangozó
A DVSC ellen aratott nagyarányú győzelem után a K&H női kézilabda liga 2. fordulójában Dunaújvárosba utazik csapatunk. A DKKA elleni első idegenbeli meccsen jó lenne ott folytatni, ahol legutóbb abbahagytuk. 

Ellenfélmustra

A DKKA egy a Vác elleni 29:24-es idegenbeli vereséggel nyitotta az új szezont, Camila Micijevic hiányában Szalai Babett (6), és Klujber Katrin (5 góllal) vállalta magára a vezér szerepét. Szekerczés Lucától viszont elmaradtak a gólok.

A keret összetételét érzékenyen érintette a két válogatott játékos Kovács Anna, valamint Oguntoye Viktória távozása, ráadásul a Siófokról érkező erősítés Erdősi Ildikó vállproblémái végett továbbra sem bevethető. Ezt tetézte az edzőtáborozás alatt a tavalyi házi gólkirálynő, a horvát átlövő Camila Micijevic elvesztése, aki keresztszalag-szakadás miatt hosszú hónapokra került a partvonalon kívülre.

Érkezők (4): Erdősi Ildikó (balszélső – Siófok), Ferenczy Fruzsina (irányító/balátlövő – Siófok), Csapó Kyra (kapus – Metz), Sirián Szederke (beálló – DVSC)

Távozók (4): Kovács Anna (jobbátlövő – DVSC), Bulath Anita (balátlövő – DVSC), Oguntoye Viktória (kapus – DVSC), Takács Dusmáta (beálló – Csurgó)

Sérült játékosok: Erdősi Ildikó, Camila Micijevic, Monori Orsolya, és Katarina Tomasevic, utóbbi betegség miatt maradhat távol.

A Kohász hazai és dániai edzőtáborral, valamint 11 előkészületi mérkőzéssel hangolt az új szezonra. Az eredménysor, és a mutatott játék egyaránt vegyes volt, 7 győzelem mellett 1 döntetlen, és 3 vereség született a felkészülés alatt. Jobbnak bizonyult a Silkeborg, a Krim Ljubjana, és a Viborg is, igaz utóbbi kettőnek vissza is vágtak György László tanítványai, akiknek sikerült legyőzni a dán ezüstérmes Odenset.

​DKKA – Kispest 41:27
DKKA – Budaörs 26:26
DKKA – Viborg 20:22
DKKA – Krim Ljubjana 28:22
DKKA – Krim Ljubjana 24:32
DKKA – LK Zug 24:23
Viborg – DKKA 21:23
Silkeborg – DKKA 28:19
Odense – DKKA 27:29
DKKA – FTC/MTK 29:27
MTK – DKKA 20:29

A tavaly bajnoki negyedikként végző, így az EHF-kupa küzdelmeihez velünk együtt a második selejtezőkörben csatlakozó klub vezetői óvatosak voltak a célkitűzések megfogalmazásakor, de úgy is fogalmazhatunk, hogy reálisan láthathatják csapatuk jelenlegi eredményét a mezőnyben. A cél Dunaújvárosban tehát a középmezőny, valamint a feltörekvő fiatalok csapatba való beépítése.

Egymás elleni múlt

A mostani lesz a két csapat 19. bajnoki találkozása, az eddigi mérleg pedig egyenlő, hiszen 8-8 győzelem mellett 2 döntetlenje van a csapatoknak egymással szemben.

Tavaly ősszel Dunaújvárosban mi diadalmaskodtunk 32:26-ra a 9 gólig jutó Estelle Nze-Minko vezérletével, tavasszal viszont a Kohász elrontotta az új Kiss Szilárd Sportcsarnok debütáló meccsét. A két csapat legutóbbi összecsapásán ugyanis hiába dobott 9 gólt Asma Elghaoui,  végig futottunk az eredmény és az ellenfél után, és végül 23:21-re kikaptunk.

Bizonyára sokakban él még a 2015/16-os EHF-kupa hozta negatív élmény, amikor is a két csapat egymással játszott párharcot. Idegenben 24:19-re kikaptunk, a hazai visszavágón – akkor még a Beszédesben – azonban szinte végig vezetve összesítésben a hajrában utolértük ellenfelünket, sőt Elghaoui góljával az utolsó percben még 6 góllal is vezettünk továbbjutást érően. Aztán jött az utolsó 30 másodperc, két kiállítás, és egy hétméteres (!), mely eldöntötte a párharcot. A végeredmény 28:23 lett, ez pedig azt eredményezte, hogy a későbbi EHF-kupa győztes Dunaújváros lépett tovább 47:47-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal, azzal a bizonyos erősen megkérdőjelezhető büntetővel, melyet Bulath Anita értékesített.

Edzői gondolatok

Tor Oedvar Moen (edző): „A parádés rajt ellenére minimálisan sem szabad hátradőlnünk. Azt hallani, hogy a magyar bajnokságban kifejezetten nehéz idegenben játszani, ráadásul a Dunaújváros egy tradicionális, erős klub. Az nem lehet kiindulópont, hogy kikaptak az első meccsükön, nem jelent semmit. A héten rengeteget videóztunk, taktikailag felkészültünk belőlük, készen állunk az újabb meccsre. Remélem, hogy a lányok képesek lesznek megismételni a DVSC elleni teljesítményt.”