EHF-kupa: fantasztikus győzelem Franciaországban!

2019 nov 10
4591 Megtekintés
EHF-kupa: fantasztikus győzelem Franciaországban!
Magabiztos, nyolcgólos előnyt szereztünk Franciaországban, így bizakodva várhatjuk a jövő szombaton esedékes Nantes elleni visszavágót az EHF-kupában.

1. félidő: Nehezen indult a mérkőzés, a hazaiak gyorsan négygólos előnyre tettek szert, így a mérkőzés elején Tor Odvar Moen időt is kért (5:1). A szakmai stáb instrukciói és észrevételei fontosak voltak, a játékosok pedig mindezt át tudták vinni a pályára, így a félidő felénél utolértük ellenfelünket (7:7). Silje Solberg fantasztikus napot fogott ki, Tomori Zsuzsanna pedig elől és hátul is igazi vezére volt a csapatnak. A gólok Andrea Kobetic és Gnonsiane Niombla révén is jöttek, hazai (francia) közönség előtt pedig Camille Aoustin is hatalmas motivációval kézilabdázott, így a szünetre négygólos hátrányból négygólos előnyt kovácsoltunk (12:16).

2. félidő: A fordulást követően aztán mi indítottunk remekül, és egy 5:1-es széria révén viszonylag gyorsan megdupláztuk előnyünket (13:21). Ekkor úgy tűnt, hogy akár el is dönthető a párharc, de Lotte Grigl révén tartotta magát a hazai csapat. A korábbi DVSC-játékos kilenc gólig jutott, de rengeteg rontott lövése is volt. A második játékrészben volt egy periódus, amikor zsinórban öt hazai találatot vállalt, ekkor öt gólra visszajött a Nantes (20:25). A korábban meglévő nyolcgólos különbségből azonban nem engedtünk, és az MVP-címet bezsebelő Tomori Zsuzsanna vezérletével végül nagyarányú és magabiztos győzelmet arattunk (24:32).

A Nantes elleni EHF-kupa párharc visszavágója jövő szombaton 18 órakor kerül megrendezésre. Előtte azonban még szerdán, szintén 18 órakor a DKKA-t fogadjuk a bajnokságban.

Edzői értékelés

Tor Odvar Moen (Siófok): Ha egy jó csapat ellen lépsz pályára, sokszor van úgy, hogy az első tíz perc rámegy arra, hogy lásd az ellenfelet, és kitaláld, hogy miként lehet fölé kerekedni. Az elején egy picit beragadtunk, de aztán az időkérésnél megbeszéltek a folytatásban nagyon jól működtek. Nagyon jó játékosaim vannak, akik egy ilyen fontos mérkőzésen is át tudják magukat lendíteni a holtpontokon. Ma Zsuzsi (Tomori) volt a csapat vezére, elöl és hátul is elképesztő volt, ahogyan játszott. Most csomagolunk és repülünk haza, hiszen szerdán már jön a Dunaújváros. A céljaink eléréséhez elengedhetetlen a jó bajnoki szereplés. Ha az a mérkőzés megvan, akkor koncentrálunk majd a visszavágóra, hogy aztán a szurkolóinkkal karöltve újra ott legyünk Európában.