Ellenfélmustra: Akikből készülünk, és amit tudni érdemes róluk! – I. rész

2019 nov 26
1112 Megtekintés
Ellenfélmustra: Akikből készülünk, és amit tudni érdemes róluk! – I. rész
Mint ismeretes, a múlt héten a nemzetközi szövetség bécsi központjában kisorsolták az EHF-kupa tavaszi főtábláját. Együttesünk csakúgy, mint tavaly, idén is a ’B’ jelű kvartettbe került. A csoport ugyanaz, az ellenfelek viszont mások. Elsőként nézzük mit érdemes tudni a RK Podravka Vegetáról.

Múltidézés

A horvát bajnokság 1991-es indulása óta 28 alkalommal hirdettek bajnokot. Az aranyérem ebből 25 ízben Podravka játékosainak a nyakába került. A legutóbbi 15 évben csupán egyszer tudott a Lokomotiv Zagreb bajnokságot nyerni, így az egyeduralkodó jelzőt bátran használhatjuk a Podravka révén. Egyszeres BL-győztes klub, mely az osztrák Hypo ellen diadalmaskodtak a sorozat 1996-os fináléjában. Egy jó ideje azonban már nem férnek oda a szűk európai elit közelébe. A Podravka mezét korábban olyan játékosok öltötték magukra, mint Ionela Stancu, Paula Ungureanu, Sanja Damnjanovic, Fazekas Ágnes, vagy éppen klubunk jelenlegi klasszis átlövője Andrea Kobetic.

Andrea Kibetic a Podravka Vegeta játékosaként

Jelen és forma

A rekordbajnok RK Podravka Vegeta a BL-ből búcsúzva került át az EHF-kupa mezőnyébe. Zlatko Saracevic csapata bár kiesett a legrangosabb sorozatból, de mérkőzésein bizonyított. A Kristiansand elleni győzelmet nem kell magyarázni, ahogyan a Ferencváros elleni szűk, egygólos vereség is sokat elárul a csapat képességeiről, mely ezeket az eredményeket hazai környezetben érte el. Viszont idegenben az összkép már közel sem volt ennyire hízelgő. A honi küzdelmeket figyelembe véve idén eddig hibátlanok, csakúgy, mint hétvégi ellenfelük a Lokomotiv Zagreb. A horvát válogatott nem tudta magát kvalifikálni a Japánban megvalósuló világbajnokságra, így a bajnokság náluk nem áll le, folytatódik az elkövetkezendő hetekben is.

Klubunk beállósa Katarina Jezic korábban a nagy rivális Lokomotiv Zagreb játékosa volt – „A Podravka idén a BL-ben már megmutatta, hogy egy nagyon erős csapat, mely magas szintű kézilabdára képes. A klub nagyon komoly tradíciókkal rendelkezik, egy remek párharcra számítok ellenük. A csoportunkban nagyon jó csapatok vannak, ennek ellenére a mi célunk csakis a csoportelsősség lehet. Nem csak az ellenfeleink erősek, hanem mi is azok vagyunk. Kiváló játékosaink vannak, és jó csapatot alkotunk. Motivációként az lebeg a szemem előtt, hogy idén is valami nagyot alakítsunk az EHF-kupában.”

A Podravka keretét zömében horvát játékosok alkotják, de találunk azért szerb, szlovén, román, macedón, montenegrói, sőt még görög légióst is a névsorban. Számunkra nagyon ismerősen csenghet Aneta Benko és Elena Gjeorgjievska neve. Előbbi tavaly még a Kisvárda játékosa volt, utóbbi pedig hosszú éveken át az Alba FKC vezéregyéniségeként volt jelen a magyar élvonalban.

Kapronca egyébként mindössze 160 kilométerre van Siófoktól, ami utazási időt és egyéb szempontokat figyelembe véve egy nem éppen elhanyagolható szempont. A Podravka otthona a képen is látható Sportska dvorana Gimnazije"Fran Galović" 2000 fő befogadására alkalmas.