Előpróba az EHF-kupa párharcra – hétközi beharangozó

2018 sze 11
1835 Megtekintés
Előpróba az EHF-kupa párharcra – hétközi beharangozó
Négy napon belül második rangadójára készül csapatunk, a Siófok KC. A DKKA elleni hétvégi siker után hétközi mérkőzés jön a K&H női kézilabda liga 3. fordulójából. Csapatunk szerdán este hazai környezetben szerezné meg harmadik győzelmét várható EHF-kupa ellenfelünkkel, a GVM-Europe Váccal szemben.

Győzelmi ösvényen a Tor-csapat

A nehéz sorsolás ellenére eddig százszázalékos csapatunk két forduló után. A nyitómérkőzésen a DVSC-t győztük le hatalmas fölénnyel, szinte végig magas szintű és szép, közönségszórakoztató kézilabdával. A Dunaújváros otthonában viszont egy nehezebb mérkőzésen szereztük meg a bajnoki egységeket, helyenként felejthető produktummal. Ahogyan arra előzetesen számítani lehetett, a szerzett gólok tekintetében Andrea Kobetic, valamint Estelle Nze-Minko jeleskedett eddig a legjobban, de szélsőink is szép számban betaláltak, valamint összességében már tízen voltak eredményesek. Az első két forduló alapján mindenképpen ki kell emelni Silje Solberg gólvonalon nyújtott teljesítményét.

Ellenfélmustra

Csakúgy, mint mi, a Vác is legyőzte már a DKKA-t. Szilágyi Zoltán csapata a nyitófordulóban, hazai környezetben bizonyultak jobbnak riválisuknál. Hétvégén azonban ha komoly csatában is, de kikaptak Érden. A két eredmény és az ellenfelek erejének ismeretében kétség sem férhet hozzá, hogy a tavaly mögöttünk végző klub idén is komoly játékerőt képvisel, és egy meccsen bármire képes lehet a legerősebb klubok ellen is.

1. forduló: Vác – DKKA 29:24 (16:15)
2. forduló: Érd – Vác 30:27 (16:14)

Szilágyi Zoltán és a klubvezetés egyben tudta tartani a csapat magját, igaz a Győrbe kölcsönből visszatérő irányító Lakatos Rita, és a Németországba szerződő Kovács Patrícia góljai, valamint pályán nyújtott teljesítménye hiányozhat. Persze a pótlásukra érkezők is voltak. A kapuban továbbra is ott van az egészpályás gólok specialistája, a brazil világbajnok Barbara Arenhart. Mezőnyben pedig a tavalyi házi gólkirálynő (118 gól, 26 meccsen) Dijana Jovetic, a magabiztos kezű büntető-végrehajtó Karoline De Souza, valamint Sanja Rasosavljevic. A szezont egyébként jó, és gólerős formában kezdte Kácsor Gréta, és Hámori Konszuéla egyaránt.

Érkezett: Kuczora Csenge (irányító – Vasas), Szabó Kitti (irányító – NEKA), Iván Emese (jobbátlövő – Esterházy KFSC), Káldy Lili (átlövő – Szent István SE), Suba Sára (kapus – FTC)

Távozott: Kovács Patrícia (irányító – TuS Metzingen), Lakatos Rita (irányító – Győri Audi ETO), Hornyák Bernadett (irányító/átlövő – Szombathelyi KK)

Simone Böhme tavaly kulcsszerepet vállalt a Vác elleni meccseken

Egymás elleni múlt

A két klub az alapszakaszban, és a rájátszásban összesen eddig 22 mérkőzést vívott, a szerdai lesz tehát a 23. összecsapása a feleknek. A mérleg nyelve komolyan a Vác irányába billen, ugyanis 7 győzelem, és 1 döntetlen mellett 14 alkalommal vesztesen hagytuk el a játékteret ellenük. Hazai pályán jobban megy, mint idegenben, avagy Siófokon 5 győzelem, és 1 döntetlen mellett 5 vendég siker született eddig. Ebből adódik, hogy Vácott mindössze 2 alkalommal tudtunk nyerni, és 9 esetben kikaptunk. A két csapat első összecsapása újonc évünkben kiütést hozott, 54:27-es váci hengert. A feladat tehát adott, szerda este kozmetikáznunk kell az egymás elleni összképen.

Ami a közelmúltat, azaz 2017/18-as szezont illeti, mindkétszer mi hagytuk el győztesen a játékteret. Előbb Geiger Melinda debütáló meccsén nyertünk 27:28-ra idegenben. A román átlövő akkor 7 gólt vállalt, s talán azóta sem láttunk tőle olyan meggyőző, és fajsúlyos kézilabdát. Azon a meccsen Simone Böhme az utolsó másodpercben szerezte a győztes találatot. Apropó, ha már dán szélsőnk szóba jött: a legutóbbi tavaszi meccsen 8 góljával kulcsszerepet vállalt a 34:31-es győzelemben, melyet már a Kiss Szilárd Sportcsarnokban arattunk.

Tor Odvar Moen számára már nem ismeretlen szerdai ellenfelünk, ugyanis a két csapat a felkészülés során összemérte tudását. Persze akkor nem játszottak ki a felek minden ütőkártyát, talán majd most.

További érdekesség, hogy a két csapat idén komoly randevúpartner lehet, ugyanis a bajnoki összecsapások mellett a sors úgy hozta, hogy váci továbbjutás esetén az EHF-kupa második selejtezőkörében, velük mérkőzhetünk a továbbjutásért. Szilágyi Zoltán csapata szombaton, és vasárnap játszik az izraeli Maccabi Arazim Ramat-gan ellen, s mondani sem kell, hogy az oda-visszavágós párharc toronymagas favoritja.

Tor Odvar Moen folytatná a megkezdett győzelmi szériát...

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (edző - Siófok KC): „Az első hazai mérkőzésünk remek élmény volt, láthatóan a lányok is roppant motiváltan léptek pályára. Azt előre megígérhetem, hogy ez most sem lesz másként. Nem egészen ismeretlen a számunkra a Vác, hiszen a felkészülés során már játszottunk velük. Remek csapat, mely tele van jó és tehetséges játékosokkal. Jól kezdtük a szezont, szeretnénk tovább folytatni ezt a sorozatot, így ehhez mérten készültünk erre a mérkőzésre.”

Szilágyi Zoltán (edző – Vác): „A Siófok már tavaly is nagyon komoly játékerőt képviselt, a keretükbe pedig világklasszisokat igazoltak. Ettől függetlenül egy jó mérkőzésre számítok. Mi csapatként már bebizonyítottuk ebben az évben is, hogy képesek vagyunk komoly eredmények elérésére. Két klasszis játékosuk van Andrea Kobetic, valamint Estelle Nze-Minko személyében, akiket nekünk valahogyan semlegesítenünk kell. Ez lesz a kulcsmomentum. Remélem, hogy végig szoros mérkőzést tudunk játszani, ha pedig így lesz, akkor a végjátékban már bármi előfordulhat.