Ez vár ránk novemberben – menetrend

2018 nov 02
1203 Megtekintés
Ez vár ránk novemberben – menetrend
A decemberi franciaországi Európa-bajnokságot, illetve annak felkészülési időszakát megelőzően további négy tétmérkőzés vár csapatunkra novemberben. Rangadót játszunk a bajnokságban, kulcsfontosságú párharc jön az EHF-kupában, valamint a Magyar Kupa küzdelmeibe is becsatlakozunk.

Következő mérkőzésünket hazai pályán vívjuk a Ferencváros ellen. A szezon egyik legjobban várt összecsapása egyben arra is választ adhat, hogy milyen reális célkitűzéssel folytathatjuk majd a honi pontvadászatot.

Fotó: Németh András

A menetrend ezúttal is roppant sűrű lesz, „szerda-szombat” ritmusban vívjuk mérkőzéseinket. Az EHF-kupa a harmadik és egyben utolsó selejtezőkört idegenben, az orosz HC Lada otthonában kezdjük meg. A mérkőzést helyi idő szerint 16 órakor rendezik, ám az időeltolódás végett ez azt jelenti, hogy itthon 13 órát írunk majd a kezdő sípszó pillanatában. Amellett, hogy roppant erős ellenfelet kaptunk, a hétközi bajnoki rangadó, az utazás és az időeltolódás sem kedvez. Mindezek ellenére más célunk nem is lehet, mint a továbbjutás. A győzelem, illetve idegenben egy olyan eredmény elérése, mellyel, egy héttel később hazai pályán kivívhatjuk a csoportkörbe való részvétel jogát.

Az EHF-kupa párharc oda- és visszavágója között csapatunk a Magyar Kupában is bemutatkozik, a sorozat negyedik fordulójában Dunaújvárosba látogatunk. Az a DKKA lesz az ellenfelünk, melyet a bajnokságban egyszer már legyőztünk.

A hónapban tehát ez a négy összecsapás vár csapatunkra. A november 18-án esedékes HC Lada elleni visszavágót követően a válogatott játékosok számára megkezdődik az Eb-re való felkészülés. A franciaországi torna november 29. és december 16. között zajlik, klubunk számos játékosa érintett lesz a „seregszemlén”. A magyar válogatottnak a spanyol, holland, horvát négyesből vezet az út a középdöntőbe.

Ami pedig a folytatást illeti, a már megszokott év végi forduló a bajnokságban ezúttal sem marad el, december 30-án (vasárnap) egy az MTK elleni hazai összecsapással zárjuk a 2018-as naptári évet.

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (edző – Siófok): „Nagyon várjuk a Fradi elleni meccset, mely egy kupadöntővel ér fel a számunkra. Ha az élmezőnyben akarunk maradni, akkor az ilyen mérkőzéseket hazai pályán hoznunk kell. A Lada elleni nemzetközi kupapárharc nehéz lesz, de kiemelten fontos. Továbbá ott a Magyar Kupa is, avagy ez egy olyan periódus lesz, ahol minden játékosomra szükség lesz. Elő kell venni a legjobb formánkat, hogy mind a három fronton helytálljunk. Ezzel nem lehet gond, mivel a jó csapatokat, és a jó játékosokat ezen periódusok és párharcok motiválják igazán.”

Tor Odvar Moen csapatunk vezetőedzője