Felkészülés: az első hét összefoglalója

2020 júl 10
1897 Megtekintés
Felkészülés: az első hét összefoglalója
A nulladik hét még az ismerkedés, a különféle orvosi és kondicionális tesztek, valamint az adminisztratív teendők jegyében telt. A hétfői napon aztán kezdetét vette a felkészülés első hete. Nézzük, hogy hogyan is zajlott:

Helyzetkép​

A térdszalag szakadás utáni rehabilitációs munkát végző Mazák-Németh Csilla kivételével a keret minden tagja teljes értékű edzésmunkát végzett a héten. A programban napi két edzés szerepelt, melyek közül a szerda esti tréning sajtónyilvános volt a média képviselői számára. Csütörtökön pedig az állóképesség specifikus felmérése zajlott a Yo-Yo tesztsorozat segítségével. A szombat és a vasárnap szabad, hétfőn viszont folytatódik a munka. További hír a csapat háza tájáról, hogy a július 17-re tervezett első előkészületi mérkőzés az Alba Fehérvár ellen elmarad.

Edzői szemmel

„A filozófiánk gyakorlatilag szinte ugyanaz lesz, mint a Moen-érában volt, hiszen együtt kezdtük el ezt a projektet – nyilatkozta Bent Dahl, csapatunk vezetőedzője – Apróbb változtatások azonban biztosan lesznek, hiszen érkeztek játékosok, akik új minőséget hoznak a csapatba, valamint az én habitusom is más, mint Toré volt. Örülök, hogy az előző csapat gerince megmaradt, és mindeközben magyar válogatott játékosokat sikerült igazolnunk Kiss Nikolett és Tóth Gabriella személyében. A holland világbajnokok, Laura van der Heijden és Danick Snelder kiváló hozzáállást mutatnak, a német válogatott Dinah Eckerle pedig méltó utódja lesz Silje Solbergnek. Ráadásul Tamara Horacek személyében egy csiszolatlan gyémántunk is van belső posztokra. Nem szabad elfelejteni, hogy továbbra is mi vagyunk a kihívók a világ jelenlegi legerősebb bajnokságában. A Győr és a Ferencváros is jól erősített, de a keretünk feljogosít arra, hogy joggal küzdjünk a megfogalmazott célokért.”

A sajtónyilvános edzésen Tóth Gabriella és Andrea Kobetic az NSO Tv-nek adott interjút, miközben Nerea Pena és Tomori Zsuzsanna az újságírók kérdéseire válaszolt:

Nerea Pena a Spanyolországban töltött karanténidőszak alatt vicces videókkal örvendeztette meg a követőit. – „Nálunk nagyon rossz volt a helyzet, de amennyire lehetett próbáltam pozitív maradni. A szüleimmel töltöttem az időm jelentős részét és megpróbáltam őket is feldobni egy kicsit. Amint lehetőségem volt rá és biztonságban hagyhattam otthon a családomat, azonnal visszatértem Magyarországra, de őszintén bevallom, az eleje nagyon nehéz volt, hiszen itt nem volt akkora a járványhullám, mint nálunk, s attól tartottam, miután megérkezek, itt is jobban felüti a fejét a betegség, de hála Istennek nem így lett. Aztán amikor elkezdődtek az edzések, és újra labdát fogtam a kezembe, előtört belőlem az érzés, újra kézilabdázni akartam. – Irányítónk hangsúlyozta, hogy a célok az előző szezonhoz képest nem változtak – „Ez egy Bajnokok Ligája szintű együttes, s úgy is készültünk, hogy a legrangosabb európai kupasorozatban szerepelhetünk. Sajnos ez nem jött össze, s az, hogy elvették tőlünk ennek lehetőségét ez plusz motivációt jelent. Személy szerint nagyon csalódott és mérges voltam, amikor kiderült, hogy nem lehetünk ott a legjobbak között, s ennek hangot is adtam a közösségi oldalamon. – Pena a sajtón keresztül a szurkolóknak is üzent – „Még nem tudni, ott lehettek-e velünk a szezonkezdeten, de addig is maradjatok egészségesek és vigyázzatok magatokra. Ha úgy alakul, hogy egy ideig zárt kapuk mögött kell játszanunk, akkor is szorítsatok nekünk a képernyők előtt. Amikor pedig már minden rendben lesz, nagy szeretettel várunk benneteket az arénában.”

„Bár volt izomlázam rendesen, de jól esett a nulladik hét, hiszen olyan hosszú volt a kihagyás, hogy már nagyon vártam a felkészülést – felelte Tomori Zsuzsanna arra a kérdésünkre, miként sikerült a ráhangolódás. – Jó érzés volt visszajönni és a 20-szor 40-es pályán edzeni, mert bár otthon is dolgoztunk, de itt teljesen másak a körülmények. A sérülésem a múlté, szuperül érzem magam, és teljes értékű munkát végzek a többiekkel” – tette hozzá a jobbátlövő, akit korábban egészségügyi problémái miatt meg kellett operálni.