Felkészülés: klasszikus munkával telt a második hét

2020 júl 17
1283 Megtekintés
Felkészülés: klasszikus munkával telt a második hét
Véget ért a felkészülés második hete, jöhet a megérdemelt pihenés az előszezon egyik legkeményebb időszaka előtt. De hogyan is telt a mögöttünk hagyott öt nap?

Helyzetkép

Egy igazi klasszikusnak mondható, munkával teli hetet zártunk le a péntek délutáni edzéssel. Napi két foglalkozáson vett részt a csapat, délelőtt a konditeremben, délután pedig a parketten. A kettő között közös ebéd, és pihenés szerepelt a programfüzetben. Hogy pontosan hogyan is kell ezt elképzelni? – Slobodan Acimov tartja a kondicionális, erőnléti edzéseket, Bent Dahl és segítője Daniel Birkelund pedig a labdás foglalkozásokat, a taktikai felkészítést, valamint a játékrendszerek elsajátítását. Vaskó Réka végzi a rehabilitációs teendőket, illetve Pastovics Melinda foglalkozik a kapusokkal. További hír a csapat háza tájáról, hogy a héten leadtuk a nevezést az EHF-kupa jogutódjának számító Európa-ligára. Össze is szedtük nektek a fontosabb dátumokat!

Edzői szemmel

Bent Dahl, csapatunk vezetőedzője eddig nagyon pozitív a felkészülést illetően – „Ezúttal is egy remek, és eredményes hetet zártunk. Egy picit előrébb is tartunk, mint arra előzetesen számítottam. A szakmai stáb nagyon hatékonyan dolgozik, és ebben a játékosok is maximálisan partnerek. Nehéz, fárasztó napokon vagyunk túl, de a mosoly mindig ott van az arcokon, és ez a pozitív légkör fontos. Elszánt, és motivált játékosokat látok, egy olyan öltözőt, ami pillanatok alatt összecsiszolódott. Viszont frusztrációt okoz a vírushelyzet, a folyamatosan változó szabályok, melyeket klubon belül igyekszünk a lehető legnagyobb precizitással betartani.  Ami viszont fájó, hogy egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor játszhatunk újra nézők előtt. Nem csak a szurkolóknak hiányzik a kézilabda, a játékosoknak is az a sok pozitív impulzus, és buzdítás, amit tőlük kapnak. A városban sokan megállítják a lányokat, érdeklődnek, kérdeznek és beszélgetnek velük. Eddig minden a tervek szerint halad, napról napra fejlődünk. Viszont egy nagyon kemény hét áll előttünk, a felkészülés, az előszezon legkeményebb periódusa.”

Kapusedzőnk, Pastrovics Melinda így látja a felkészülés első heteit – „A felkészülés nulladik hetében jót tett a csapatnak, hogy a különféle tesztek és felmérők mellett nem edzések voltak, hanem közös programok. Ez összerázta a társaságot, és sikerült az új játékosokat is megismernünk. A kapusokkal második hete dolgozom, és nagyon pozitívak a tapasztalataim. Azt kaptam tőlük, amire számítottam. Szikora Melinda nagyon jó állapotban van, vele már a felkészülés előtt is sokat dolgoztunk közösen.  Dinah Eckerle munkáján is látszik, hogy hatékonyan dolgozott otthon, és egyedül ebben a nehéz időszakban. Kezdi felvenni a ritmust, látja, hogy mik az elvárások, és azoknak meg is tud majd felelni. Úgy látom, hogy jól érzi magát, és nagyon hamar be tudott illeszkedni. Csapó Kincső még mindig csak 19 esztendős, és hatalmas értéke a klubnak. Két nagyon magas szintet képviselő válogatott kapus mellett érik az impulzusok, ez nagyon kevés korabeli játékosnak adatik meg. Tudja, hogy mire kell számítania, és megfelelően teljesít. Sokkal könnyebben vette fel a ritmust és a fordulatszámot, mint egy éve ilyenkor. Ez elengedhetetlen, ha szinteket szeretne lépni.”

Ne maradj le semmiről – Felkészülési összegző