Fontos idegenbeli győzelem

2018 okt 28
1338 Megtekintés
Fontos idegenbeli győzelem
Ahogyan arra számítani lehetett, nehéz és küzdelmes mérkőzésen, de legyőztük a Kisvárda csapatát a K&H női kézilabda liga 7. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. Ezzel megvan csapatunk hatodik bajnoki győzelme, Andrea Kobetic ellenállhatatlan volt.

1. félidő: Nem indult jól a mérkőzés, ugyanis Horváth-Pásztor sorrendben Böhme, Kobetic és Gonzalez lövését is kivédte, Nze-Minko ziccerben kaput sem talált, Böhme pedig még büntetőt is rontott. A hazaiak már 3:0-ra vezettek, amikor Kobetic a 7. percben megtörte a gólcsendet. A Kisvárda 5:4-nél vezetett utoljára a meccsen, a 12. minutumban Nze Minko is feliratkozott a gólszerzők közé, előbb akcióból, majd büntetőből, ezzel pedig megvolt a fordítás. Radojevic kétszer is egyenlíteni tudott, volt 8:8 és 10:10 is az eredmény, majd jött egy háromgólos sorozat, melyre megint Radojevic válaszolt, így alakult ki a félidei eredmény (11:13).

2. félidő: A szünet után Aoustin révén mi szereztük az első gólt, ám háromgólos előnyünket eladtuk, 14:14-nél megint egyenlő volt az állás. Amikor kellett, akkor jött és lőtt Kobetic, az ő és Geiger duplája újból négygólos előnyt eredményezett. A hazaiak többször is feljöttek két gólra, de közelebb már nem tudtak lépni. Radojevic mindent megtett csapatáért, 9 gólt lőtt, de nála is volt eredményesebb a 11 találatot jegyző Kobetic személyében. A végén 22:25 után már csak mi lőttünk gólt, előbb Nze Minko, majd Geiger talált be. A legnagyobb a lefújás pillanatában volt a két csapat közti különbség (22:27).

Összességében egy roppant nehéz, hajtós meccset nyertünk meg idegenben. Azt kaptuk ettől a párharctól, amire számíthattunk is. Az októberi meccssor ezzel zárult, hamarosan jelentkezünk összegző cikksorozatunk havi részével. Folytatás november 7-én a Fradi ellen.  

Jegyzőkönyv nagyításáért KATT a képre

Edzői szemmel

Vlatko Donovic (edző – Kisvárda): Őszintén gratulálok a Siófoknak, jobb és erősebb csapatot alkotnak jelenleg, mint mi. A mai mérkőzésen rengeteg formációt kipróbáltunk támadásban és védekezésben is, nekünk ma ez jelentette a maximumot. A vendégek játékerejével nem tudtuk felvenni a versenyt.

Tor Odvar Moen (edző - Siófok KC): Fontos volt, hogy a Győr elleni demoralizáló vereség után minél előbb visszataláljunk a helyes útra. Jelentős játékerőt képviselő, erős és jó csapattal találkoztunk ma. Küzdős és harcos mérkőzés volt, a védekezésünkre büszke vagyok. Ellenben ha hazamegyünk, át kell hogy beszéljük a dolgokat, ugyanis a támadójátékunkon csiszolni kell, azzal nem vagyok elégedett.