Francia csapaton keresztül vezet az út az EHF-kupa csoportkörébe

2019 okt 22
1334 Megtekintés
Francia csapaton keresztül vezet az út az EHF-kupa csoportkörébe
Kedden 11 órakor a nemzetközi szövetség bécsi központjában elkészítették az EHF-kupa 3. selejtezőkörének a párosítását. Csapatunk címvédőként a kiemelt kalapból várta a sorsolást, mely végül francia ellenfelet eredményezett. Az esemény után Tor Odvar Moen, és Andrea Kobetic élőben jelentkezett be Siófokról, és adott interjút az EHF TV-nek.

Csapatunk neve a sorsolás kilencedik párosánál került elő, ahol addigra már ott szerepelt a második kalapból a francia Nantes Atlantique Handball

Tor Odvar Moen, csapatunk vezetőedzője a sorsolás után – "Egy nagyon erős ellenfelet kaptunk a második kalapból, talán az egyik legerősebbet. Ezzel azonban nincsen semmi probléma, szeretjük a kihívásokat. Nagyon várjuk már a sorozat kezdetét, tavaly is hatalmas plusz motivációt adott. Ez idén is így lesz, készek leszünk a feladatra. Az elkövetkező napokban feltérképezzük az ellenfelet, annak pedig külön örülök, hogy hazai pályán a saját szurkolótáborunk előtt vívhatjuk meg a visszavágót.”

Andrea Kobetic a sorozat tavalyi gólkirálynője – „Egy nagyon erős ellenfelett kaptunk, mely tele van jó játékosokkal. Az imént láttam, hogy a hétvégén döntetlent játszottak a BL-ben még hibátlan Brest Bretagne gárdájával. Jól teljesítenek a hazai bajnokságban, kemény feladat előtt állunk. Francia csapattársaink biztosan sok hasznos információval szolgálnak majd, egy jó és izgalmas párharcra számítok.”

A párharcok első mérkőzéseit november 9-én és 10-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A 12 győztes a 16 csapatot számláló főtáblára jut, ahol a mezőnyhöz csatlakoznak a BL-ből kiesett klubok.

A párosharcok között egyébként találunk dán, norvég, orosz, és román összecsapást is, a magyar klubok viszont elkerülték egymást. Az Érd az orosz Kuban, a DVSC a szerb Jagodina, míg hétvégi ellenfelünk, a Vác a török Kastamoun Belediyesi GSK ellen készülhet. A Nantes csapata jelenleg harmadik helyen áll a francia bajnokságban. Ellenfélmustra rovatunkban hamarosan részletesen is bemutatjuk őket.

A MAGYAR CSAPATOK ELLENFELEI


Nantes Atlantique HB (francia) – Siófok KC
​Érd HC – Kubany Krasznodar (orosz)
Kastamonu Belediyesi GSK (török) – Váci NKSE
DVSC Schaeffler – ZORK Jagodina (szerb)