Gyökeres változások: Dalmose és 5 játékos távozik

2016 máj 27
7540 Megtekintés
Gyökeres változások: Dalmose és 5 játékos távozik
A Siófok KC hivatalosan bejelenti, hogy Christian Dalmose, Daniela Piedade, Macarena Aguilar, Silje Petersen, Valentyna Salamakha és Irina Nikitina közös megegyezéssel távozik a klubtól.

A Siófok KC 2015.március 27-én a dán Christian Dalmose-t nevezte ki vezetőedzőnek azzal a határozott céllal, hogy a 2015/2016-os bajnoki szezonban a csapat dobogós helyezést érjen el a magyar női kézilabda bajnokságban és kiemelkedő eredményt a kupasorozatokban. Az elvárt eredmények ( 8.hely a bajnokságban, korai kiesés a kupasorozatokból ) elmaradása miatt a klub vezetősége értékelte a kialakult helyzetet. A gyenge szereplésben közös a játékosok és a menedzsment felelőssége, a megfelelő következtetéseket le kell vonni. A jövőben egy új koncepció mentén kell tovább építeni a klubot, ezért az a döntés született, hogy a Siófok KC Christian Dalmose, és a játékosok közül Daniela Piedade, Macarena Aguilar, Silje Petersen és Valentyna Salamakha szerződését közös megegyezéssel felbontja. Irina Nikitina szerződése lejár, így ő szintén távozik klubunktól. A Magyar Kézilabda Szövetség azon döntése értelmében, miszerint az NB I-ben a 2016–2017-es szezonban a nőknél legfeljebb négy külföldi kézilabdázó játékengedélye váltható ki a szezonra csapatonként és minden további külföldi sportoló játékengedélyének kiváltása kézilabdázóként 3 millió forint térítés mellett lehetséges, megerősítette az SKC vezetőségét a döntések meghozatalában.

Az új vezetőedző személyével, a jövő évi játékoskerettel és az új koncepcióval kapcsolatban minden további információt hamarosan közzé teszünk hivatalos weboldalunkon.