Hétközi meccs következik - beharangozó

2018 okt 09
1372 Megtekintés
Hétközi meccs következik - beharangozó
Szerdán újabb bajnoki mérkőzés vár ránk, ezúttal is idegenben. A Békéscsaba elleni vasárnapi győzelem után nem sok idő volt a pihenésre. Soron következő ellenfelünk az újonc Eszterházy lesz. A mérkőzést a K&H női kézilabda liga 9. fordulójából hozták előre.

Helyzetkép

A válogatott szünet utáni első bajnoki mérkőzés nehézkesre sikeredett. Vasárnap a vártnál jóval nehezebben győztük le az erőn felül teljesítő, és roppant lelkesen kézilabdázó Békéscsabát. Úgy is fogalmazhatunk, hogy energiatakarékosan kézilabdáztunk, ugyanis hat nap leforgása alatt három idegenbeli mérkőzést játszunk. Eger után a hétvégén Vácra utazunk, ahol az EHF-kupa szereplést is megkezdjük a visszavágás reményében.

Ellenfélmustra

Egy roppant lelkes újonc csapattal nézünk majd farkasszemet, mely még nyeretlen az élvonalban. Debre Viktor tanítványai szoros mérkőzést játszottak az Érddel, és az MTK-val, simán kikaptak a Mosonmagyaróvártól, és nagyon csúnya verésbe szaladtak bele az Alba Fehérvár vendégeként. Legutóbb a Budaörs ellen hét találattal is vezettek, a végén mégis kikaptak, így az első pontok még mindig váratnak magukra. Rossz hír egri szempontból, hogy három olyan csapat elleni is vereséget szenvedtek, melyek szintén a bennmaradásért küzdenek. A nyáron sok változás volt a keretben, a klub próbált erősíteni az élvonalra. Korábbi SKC-játékosok is találhatóak a csapatban Brettner Zsófia, Buzsáki Nikolett és Tóth Alexandra személyében. Az Eszterházy legnagyobb egyénisége Sári Barbara, a házi gólkirálynő, aki 5 meccsen 37 gólt jegyez, ezzel az érdi Krpez mögött második a góllövőlistán. Az ő hatástalanítása a méregfog kihúzásával lehet egyenlő. Mondani sem kell, a párharc abszolút favoritjai mi vagyunk.

Érkezők (11): Bernáth Dorina (jobbszélső – Érd), Pados Mónika (balátlövő - Vasas), Brettner Zsófia (irányító/átlövő – Budaörs), Tóth Alexandra (kapus – Siófok), Vörös Szimonetta (balszélső – NEKA), Sallai Nikolett (balszélső – MTK), Kuti Bettina (jobbszélső – MTK), Borbély Márta (irányító – Balmazújváros), Gaylhoffer Ildikó (jobbátlövő – Balmaz), Juhász Renáta (beálló – Balmaz).

Távozók (5): Iván Emese (Vác), Majoros Virág (?), Molnár Nikolett(?), Muhari Adrienn(?), Nagy Enikő(?).

1. forduló: Eszterházy – Érd 28:33
2. forduló: MTK – Eszterházy 23:19
3. forduló: Eszterházy – Mosonmagyaróvár 22:28
4. forduló: Alba – Eszterházy 32:15
5. forduló: Eszterházy – Budaörs 31:33

Sári Barbara (Eszterházy) 37 góllal második az NB I góllövőlistáján

Egymás elleni múlt

Az Eger a 2013/14-es kiírásban egy szezont töltött az NB I-ben, majd az alapszakaszt és a rájátszást is figyelembe véve pont nélkül búcsúzott. Ebből a szezonból van két egymás elleni mérkőzése a feleknek, most jöhet a harmadik összecsapás. Anno mindkét meccsen hatalmas volt a dominanciánk, előbb hazai pályán 31:20-ra, majd idegenben 30:45-re nyertünk. A szóban forgó két meccsen csapatunk nyáron távozó játékosa Erdősi 21 gólig jutott. Egri részről akkor is a pályán volt Pados, Petrovics és Sári, ők most is játszhatnak majd, kivéve Padost, akit nemrégiben hármas lábújjtörés után megműtöttek. 

Edzői szemmel  

Tor Odvar Moen (edző – Siófok): „Egy lelkesen játszó újonc csapatra számítok, a tudásbeli különbségnek azonban ki kell ütköznie. Győzni megyünk Egerbe, más célunk nem is lehet.”