Hivatalos: A kétszeres KEK győztes meghosszabbította szerződését!

2015 ápr 23
955 Megtekintés
Hivatalos: A kétszeres KEK győztes meghosszabbította szerződését!
Pastrovics Melinda és a Siófok KC-Galérius Fürdő megegyezett egymással a folytatásról és 2 évvel meghosszabbította a kapus nyáron lejáró szerződését. Immáron hivatalosan azt is bejelenthetjük, hogy Valiantsina Kumpel a nyáron távozik a Balaton partjáról, a helyét a Bayer Leverkusentől érkező Valenthyna Salamakha veszi át.
Ebből az alkalomból készítettünk egy hosszabb interjút Melindával.

További 2 évvel meghosszabbította  a klub a szerződésedet. Mesélnél picit a hosszabbítás körülményeiről?

Egy hónappal ezelőtt jelezte a Siófok vezetősége, hogy szeretne velem tárgyalni a folytatásról és nagyon könnyen ment minden,  csupán két megbeszélés után meg is tudtunk egyezni.A klubnak és nekem is azonos céljaim vannak a jövőre nézve. Mind sportszakmailag, mind infrastrukturálisan évről évre épül a klub, a vezetőség nagyon ambiciózus célokat vázolt fel,ami nagyon tetszik és az, hogy  ebbe  komoly szerepet szánnak nekem még motiváltabbá tesz.

2013 óta játszol Siófokon. Teljesen egyértelmű volt a számodra, hogy maradni szeretnél? Volt más lehetőséged is vagy nem is gondolkoztál egyéb alternatíván?

Amikor ide szerződtem még nem láttam át tisztán azt, hogy itt Siófokon nem egy rövid, hanem egy hosszútávú projectben gondolkoznak. Az utánpótlást Kiss Szilárd vezetésével kiemelt figyelem övezi, Szilárd bácsi nagyon sokat dolgozik azért, hogy a későbbiekben komoly játékosokat tudjanak kinevelni. Fontos azt látni, hogy itt minden háttér biztosított ahhoz, hogy a csapat el tudja érni a céljait, innentől kezdve már rajtunk játékosokon múlik, hogy ez be is következzen.

Említetted ezt a szisztematikus építkezést, ami a klubnál zajlik. Új aréna épül, feltehetően a csapat gerince egyben marad, de valószínűsíthető új játékosok érkezése is, valamint itt van az új vezetőedző Christian Dalmose.Két hete dolgoztok együtt. Milyen benyomásaid vannak?Meggyőzött téged?

Teljesen más stílust képvisel, mint az eddigi összes edző akivel dolgoztam együtt. A skandináv mentalitás, amit képvisel egy picit lazább, oldottabb, semmilyen görcsösség nem látszódik rajta. Egy példa: az 1. meccsén Békéscsabán az utolsó 2 percben meghúzta a 7 a 6 elleni játékot, ami bejött. Ez a vagányság, ami rá jellemző, ráragad a csapatra is.Ez hiányzik a magyar játékosokból, sportolókból, hogy olyan helyzetekben amikor nyomás alatt kell teljesíteni, akkor ne görcsösen, hanem kellő önbizalommal, nyugodtan oldják meg a szituációkat. 1. lépésként amiben már érzem,hogy fejlődött a csapat az az önbizalom. Minden nap azt sulykolja mindenkinek, hogy ő képes rá,hogy ő megtudja csinálni, hogy ő jó. A másik, hogy nagyon tetszenek az edzésmódszerei; több futás, elképesztő intenzitás, de több pihenés.

Pasi  te egy nagyon tapasztalt kapus vagy nagyon sok játékossal játszottál együtt, top játékosokkal is.Nyertél magyar bajnokságot, EHF-kupát és KEK győztesnek mondhatod magadat. Ennek tükrében mit gondolsz, hogy mennyire lehetünk erősek a következő években?

Ha bizonyos posztokon meg tudják erősíteni a csapatot, ami már most is sokra hivatott, ez sajnos ebben az évben nem jött ki,akkor komoly célokat is meg lehet fogalmazni.Az új aréna is egy plusz motiváció a játékosoknak, remélem egy igazi kis katlan lesz ez nekünk, ahová nem nyerni jönnek a csapatok.

Siófok lehet számodra egy igazán hosszútávú koncepció? Hallani olyan hangokat, miszerint szívesen dolgoznál pályafutásod befejeztével az utánpótlásban...

Még két évig mindenképpen szeretnék nagyon magas szinten kézilabdázni, egyelőre ez motivál. Amikor idejöttem lehetőségem volt arra, hogy a profi státusz mellett vállaljak kapusokat az utánpótlásban. Ez egy plusz impulzus nekem, feltölt energiával amikor velük dolgozom. Ezt továbbra is olyan szinten csinálom, hogy ne menjen a kézilabda rovására, de nagyon fontos része már most az életemnek. El tudom képzelni, hogy ez lesz az utolsó profi klubom, de már sokat beszélgettünk az esetleges későbbi folytatásról és közösek az álláspontok. Én is hozzátenném a magam részét akár az utánpótlásban bármi olyan dologban, ami a siófoki kézilabda fellegvár felemelkedését szolgálja.A klubbal közösen ki fogjuk találni a legjobb megoldást mindenki számára, azonban most a legfontosabb számomra, hogy még 2 évig komoly szinten tudjam segíteni a csapatot és saját magam elvárásainak megfelelően tudjak teljesíteni.Ehhez minden körülmény adott, csak rajtam múlik.

Hozzászólás(0 db)