Hivatalos: Világklasszis beálló érkezik - Asma El Ghaoui aláírt!

2015 jún 12
4662 Megtekintés
Hivatalos: Világklasszis beálló érkezik - Asma El Ghaoui aláírt!
A Siófok KC-Galérius Fürdő hivatalosan bejelenti, hogy a tunéziai válogatott Asma El Ghaoui két évre aláírt és a Bajnokok Ligája final four résztvevő Dinamo Volgograd csapatától együttesünkhöz szerződik!

A 24 éves, 174cm magas beállót az egyik legtehetségesebb játékosnak tartják számon a kézilabda világában, aki egy igazi védekező specialista. A tunéziai válogatott kézilabdázónak számos ajánlata volt európai top csapatoktól, de Christian Dalmose személye meggyőzte őt a siófoki folytatásról és a következő két  esztendőben csapatunkat erősíti majd.Tunéziában kezdett el kézilabdázni, ahol bajnokságot és kupát is nyert. Miután befejezte tanulmányait, Franciaországba igazolt a Nimes csapatához, ami elmondása szerint egy nagyon jó ugródeszka volt, hogy aztán egy igazi top klubhoz szerződhessen. A Dinamo Volgogradnál eltöltött 1 esztendő meg is hozta számára a sikert ; Asma az orosz együttes színeiben 33 gólt dobott a Bajnokok Ligája 2014/2015-ös sorozatában, ebből 7-et a budapesti final four 2 mérkőzésén; a Larvik és a Vardar Skopje ellen. Ő lett az első afrikai játékos, aki szerepelt a női kézilabda BL final four küzdelmeiben. A tunéziai válogatottal a legnagyobb sikerét akkor aratta, amikor 2014-ben Algériában megnyerték az Afrika - bajnokságot és a torna legjobb beállósa lett.

A siófoki szerződéséről ő maga így nyilatkozott: " Azért döntöttem a Siófok KC csapata mellett, mert sokat hallottam arról, hogy már most is egy nagyon jó együttes van ott, igazi top játékosokkal és komoly ambíció van arra, hogy nagy sikereket érjen el a klub. A körülmények kifogástalanok és a vezetőedző; Christian Dalmose személye igazi garancia számomra a sikeres szereplésre. A magyar a világ egyik, ha nem a legerősebb  bajnoksága, itt nagyon sokat tudok fejlődni. Alig várom már, hogy találkozzak az új csapattársakkal, nagy izgalommal tekintet a következő időszakra.Szeretem a kihívásokat és remélem nagy sikereket érünk el együtt. "

Asma El Ghaoui

születési hely:Tunézia, Monastir

születési idő: 1991

magasság: 174cm

poszt: beálló

hobbi: Facebook, kézilabda

 

Hozzászólás(0 db)