Idegenbeli bajnokival folytatjuk – előzetes

2020 feb 13
1315 Megtekintés
Idegenbeli bajnokival folytatjuk – előzetes
Péntek este a K&H női kézilabda liga 16. fordulójában a Kisvárda vendégeként folytathatjuk eredményes bajnoki szereplésünket.

Helyzetkép

A DKKA elleni legutóbbi bajnoki siker után Kisvárdán folytathatjuk nagyszerű bajnoki sorozatunkat, avagy zsinórban a tizenegyedik győzelmünkre készülünk. Egyben ez a mostani lesz a jövő keddi Ferencváros elleni bajnoki rangadó főpróbája. A két pont mellett nagyon fontos, hogy újabb sérülés nélkül abszolváljuk a pénteki mérkőzést, mely a hazai klub youtube-csatornáján lesz megtekinthető.

Hétvégén a Magura Cisnadie legyőzésével megszereztük a csoportelsőséget, és a vele járó pályaelőnyt az EHF-kupa egyenes kieséses szakaszára. Kedden a nemzetközi szövetség bécsi központjában meg is tartották a sorsolást, így már tudjuk, hogy a török bajnok Kastamonu vár ránk a negyeddöntőben. De nem csak ez derült ki, a döntőbe vezető út, a konkrét ágrajz is ismertté vált. Legutóbbi mérkőzésünkön Katarina Jezic megszerezte idénybeli századik gólját, amivel Andrea Kobetic mögött a második, aki elérte ezt a mérföldkövet. És nem feledkezhetünk meg Such Nelli egyre javuló formájáról sem. Tor Odvar Moen és a szakmai stáb számára kellemes problémát jelent a széleken a játékpercek megosztása. Ellenben nem utazott el a csapattal betegség miatt Silje Solberg, akit ezúttal is Csapó Kincső helyettesít.  

Ellenfélmustra

Október végén nyert legutoljára bajnoki mérkőzést a Kisvárda, mely azóta 6 vereség mellett 2 döntetlent tud felmutatni a Mosonmagyaróvár és a DVSC ellenében. Legutóbb két hete Szombathelyen maradt pont nélkül Bakó Botond csapata, mely a Magyar Kupában a NEKA legyőzésével (30:20) továbbjutott a legjobb nyolcba. Ráadásul Fortuna kegyes volt hozzájuk a sorsolásnál, így a négyes döntőért az MTK-val játszhatnak majd.

A tavasz legfontosabb feladata azonban nem ez, hanem az élvonalbeli tagság megőrzése, hiszen mindössze négy pontra van a kiesést jelentő tizenharmadik hely, és az alsóház mezőnye nagyon sűrű. Ennek eszközeként érkezett december végén a Buducnost csapatából a montenegrói válogatott átlövője Sanja Premovic. További hírek a klub háza tájáról, hogy Lajtos Nóra és Dombi Luca után Milosevic Tímea is meghosszabbította szerződését.

A támadójáték kritikája a 15 bajnokin lőtt 357 gól (23,8/meccs), mely jelenleg a legszerényebb mutató az élvonal mezőnyét tekintve. Ebben komoly szerepet játszik a 7 meccsen 45 gólig jutó Tamara Radojevic kiesése, aki minden bizonnyal toronymagasan vezetné a házi góllövőlistát, de éppen anyai örömök előtt áll, így szünetelteti a kézilabdát. A szóban forgó lista élén jelenleg Veronika Habánková áll 61 találattal, őt követi a 49 gólos Siska Pálma.

Egymás elleni múlt

A Kisvárda negyedik szezonját tölti az élvonalban, így ez lesz a két klub 8. bajnoki megmérettetése. Az eddigi mérleg 7 győzelem és 1 vereség a szempontunkból nézve. Hazai környezetben még hibátlanok vagyunk a párharcban, idegenben viszont 2 győzelem mellett van egy 28:26-os vereségünk még a 2016/17-es szezonból. A két csapat őszi mérkőzése szoros első játékrész után nagykülönbségű SKC-győzelemmel zárult.   

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (Siófok KC –edző): „A lehető legjobb felkészülés érdekében a mai edzés után elindultunk Kisvárdára. Nem jó, ha egy csapat az utolsó pillanatokban esik be az adott mérkőzésre egy hosszabb utazást követően. Az ezzel járó fáradalmat így kikerüljük, és holnap már csak az összecsapásra kell koncentrálnunk. Reggel lesz egy rövid átmozgatás, utána pedig videózunk. Mostanában sok fontos mérkőzésünk volt, de nem engedhetünk ki. Az erősségeinkre kell alapozni, és megfelelő hozzáállással folytathatjuk a jó bajnoki sorozatunkat. A magyar bajnokság olyan, mintha minden héten egy kupameccs várna ránk. Egy ideje már egymást érik a mérkőzések, és ezt nem könnyű menedzselni.  Követem az európai bajnokságokat, és azt tapasztalom, hogy sok csapat szenved a sorozatterhelés miatt. Örülök neki, hogy ezt mi kezelni tudjuk. Továbbra is magunkra koncentrálunk és folyamatosan keressük azokat a dolgokat, melyeken javítani tudunk. Bízom benne, hogy mosolygósan térünk haza Siófokra.”