Idén karácsonykor is részt veszünk a Cipősdoboz akcióban

2017 nov 29
1039 Megtekintés
Idén karácsonykor  is részt veszünk a Cipősdoboz akcióban
Karácsony közeledtével felnőtt csapatunk játékosai úgy döntöttek, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is szeretnének részt venni a Cipősdoboz akcióban.

A jótékonysági kezdeményezésről így nyilatkozott az SKC kapitánya, Mazák-Németh Csilla:„Tavaly  több jótékonysági akcióban részt vettünk és így lesz ez idén is. Ahol van lehetőségünk, ott segítünk és a Cipősdoboz akciót egy jó kezdeményezésnek tartjuk. Mindenki összeállít egy csomagot és nagyon örülünk annak, hogy ezzel örömet tudunk szerezni egy-egy rászoruló gyermeknek karácsony közeledtével."


Mi is az a Cipősdoboz akció?

Egyszer volt, hol nem volt… Volt egyszer egy angol nagymama, aki, látva a világégés utáni állapotokat, és megsajnálva a borzalmakról mit sem tehető gyermekeket, összecsomagolta ajándékát egy cipősdobozba, és elküldte egy szegény gyermeknek. Nem sejthette, hogy egyszerű, de nemes tettét százak, ezrek, milliók követik majd, és, hogy a cipősdobozba zárt szeretet áttör határokat, korokat, életszemléleteket, és mozgalommá fejlődik.

A Cipősdoboz akció (vagy, ahogy szülőhazájában, Angliában hívják, Operation Christmas Child) egy évtizede érte el hazánkat, akkor még Nyugat-Európából érkezett csomagokat kaptak karácsonyra – a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével – az arra rászoruló gyerekek. 2004-ben pedig a szeretetszolgálat elindította hazánk első önálló akcióját. A „boy” vagy „girl” feliratok helyett megszülettek a „fiú” és „lány” címkék, és az akció mottója: „Tízezer gyermek karácsonya”. Ez akkor még elérhetetlen álomnak tűnt… Az akció egyetlen gyűjtőponttal működött, postán vagy személyesen egy kőbányai címre, a Szeretetszolgálat szociális irodájába lehetett eljuttatni a csomagokat. 2006-ban már minden megyében volt egy helyszín, és értelmet nyert a mottó is: a hazai adakozók száma elérte a tízezret – de sajnos a rászoruló, karácsonyi ajándékban nem is reménykedő kisgyerekek ennél akkor is, ma is jóval többen vannak.

A lányok nagy lelkesedéssel vetették bele magukat az ajándokokcsomagok összerakásába

És, hogy kik kapják az ajándékokat?

Kórházban ünneplő, nagycsaládban élő vagy éppen árva, tanyákon vagy kis falvakban éldegélő, fogyatékos iskolában tanuló vagy csonka családban nevelkedő, a karácsony különlegességéről alig tudó gyermekei.