Így szerepeltek játékosaink az Európa-bajnokság csoportkörében

2018 dec 06
1290 Megtekintés
Így szerepeltek játékosaink az Európa-bajnokság csoportkörében
Csapatunk hat válogatottba adott nyolc játékost a franciaországi Európa-bajnokságra, a csoportkör után pedig hatan továbbra is versenyben vannak, míg ketten hamarosan újra csatlakoznak az SKC edzéseihez. Képes és szöveges összegző következik.

Drabik számára véget ért a kontinenstorna

Az ’A’ jelű kvartettben a lengyelek nem tudtak beleszólni a továbbjutásért vívott harcban, sorrendben Szerbia, Dánia és Svédország is jobbnak bizonyult. Csapatunk beállója Joanna Drabik mindhárom csoportmeccsen pályára lépett, 118 percet töltött a parketten, és 9 kísérletből 6 gólt szerzett.

Nze-Minko és a franciák magukra találtak

Hatalmas meglepetéssel indult az idei Európa-bajnokság, ugyanis a házigazda franciák vereséggel kezdtek az oroszok ellen. Szlovénia és Montenegró ellen viszont sikerült a javítás, ám így csak két pontot sikerült továbbvinniük a középdöntőbe.

Nze-Minko igazi vezére a francia válogatottnak...

Csapatunk irányítója Estelle Nze-Minko remekül szerepel eddig, 3 meccsen 104 perc alatt 12 gólt jegyez, mellyel a házigazda legeredményesebb játékosa jelenleg. Ezt pedig tetézi a lövéshatékonysága, mely 92 százalékos, révén mindössze egyetlen egy rontott kísérlete volt. Montenegró ellen 7 gólt jegyzett, végül pedig őt választották a meccs emberének.

Reményvesztett spanyol továbbjutás

A C-csoport küzdelmeit nem élte túl a Katarina Jezic vezette horvát válogatott, avagy érvényesült a papírforma, és a holland, magyar, spanyol trió lépett tovább. Csapatunk beállója 85 percet játszott, mindhárom meccsen pályán volt, helyzetkihasználása azonban nem volt valami fényes, hiszen 7 kísérletéből mindössze 2 jutott át a gólvonalon.

Miraye González és a spanyol válogatott számára folytatódik a kontinenstorna, ám az ibériaiak nem vittek magukkal pontot, hiszen a magyaroktól és a hollandoktól is kikaptak. Átlövőnk 3 meccsen, 88 percnyi játék alatt 9 gólt szerzett, ám lövéshatékonysága csupán az 53 százalékot üti meg.

Deduék hengereltek, Solbergék rémálmokkal küzdenek

Százszázalékosan zárta csoportját a román válogatott, mely a csehek és a németek mellett a norvégokat is legyőzte. A sikerből jócskán kivették a részüket az SKC játékosai, Denisa Dedu a németek ellen játszott nagyot, és hozta el a meccs embere címet, míg Melinda Geiger a norvégok elleni győzelemből vette ki a részét 4 góllal. Összességében 3 meccsen 82 percet töltött a pályán, és 12 kísérlet után van 8 találata. 

Perianu (balról) és Geiger (jobbról) örül a románok csoportelsőségének...

Ami Dedu védés hatékonyságát illeti, 47/15 áll a neve mellett, ami 32 százaléknak felel meg.  Gólt is dobott, valamint 9 büntetőből 3 megfogott. A németek ellen kapott kulcsszerepet, a másik két meccsen többnyire posztriválisa Yuliya Dumanska villogott, aki 40 százalékos védési hatékonyságával a csoportkör legjobbja volt. Gabriela Perianu főként védekezésben kapott szerepet, 3 meccsen 74 percet töltött a pályán, 1 kísérlete volt, gólja még nincsen.

Denisa Dedu és Estelle Nze-Minko is begyűjtött egy meccs embere díjat...

Silje Solberg, és a norvég nemzeti csapat sincs egyszerű helyzetben, avagy nagyon úgy fest, hogy sérültjei hiányát nem bírja el a címvédő. Kapusunk 60 percet töltött a gólvonalon, 44/16-os (36 százalékos) mutatójával a mezőny harmadik leghatékonyabb hálóőre volt, holtversenyben Bíró Blankával. Mivel a norvégok nem vittek magukkal pontot, így továbbjutási esélyük is jócskán megfogyatkozott. Ettől el is ütheti őket holnap a magyar válogatott egy győzelemmel.

A mezőny két hatfős csoportban folytatja, a középdöntőből a csoportok első két helyezettje jut az elődöntőbe. A küzdelmek már ma este megkezdődtek, mindenkire további 3 mérkőzés vár. Összességében eddig tehát az SKC-játékosok 46 gólt dobtak a kontinenstornán, kapusaink pedig 31 védést mutattak be, és 5 darab hétméterest is megfogtak. Drabik és Jezic rövidesen csatlakozik újra az SKC-hez, versenyben lévő játékosainknak pedig sok sikert kívánunk, és sérülésmentes meccseket.