Interjú Erdősi Ildikóval

2015 jún 30
1729 Megtekintés
Interjú Erdősi Ildikóval
Csapatunk klasszis balszélsője, aki már a válogatottban is meghatározó szerepet tölt be, nyilatkozik pályafutása kezdetéről, jövőbeli céljairól és a Siófok KC-ról is!

A kezdetekről: Mikor és kinek a hatására kezdtél el kézilabdázni?

„9 évesen kezdtem el kézilabdázni a Szilágyi Erzsébet Àltalános Iskolàban, Takács Gyöngyi néninél. Bátyám is játszott és így természetes volt, hogy nekem is ezt a sportágat kell választanom, hiszen mindig azt akartam csinálni, amit ő.

Milyen út vezetett idáig, mikor döntötted el, hogy profi kézilabdázó leszel?

„Mindig nagyon szerettem edzeni és persze játszani is. Az általános iskola elvégzése után kerültem fel a Dunaferrhez, nevelő edzőmhöz Pergel Pista bácsihoz és Margit nénihez, Nagy Ervinné Margithoz. De akkor már tudtam, hogy mi a célom.”

Mit üzensz azoknak a fiataloknak, akik hozzád hasonló szinten az élsportban képzelik el a jövőjüket? Szerinted milyen készségekre, képességekre van még szükség a jó alapokon kívül?

„Szorgalom, kitartás, akarat. Soha nem szabad feladni, még ha sok lemondással is jár, mert a végén mindent feledtet a siker. De szerintem nagyon sok múlik az edzőn is, hiszen ő az aki legjobban ismeri a játékost, ő segíthet legtöbbet abban, hogy kitudjuk hozni magunkból a maximumot.”

Hogyan gondolsz vissza a dunaújvárosi éveidre?

„Nagyon szerettem Dunaújvárosban játszani . Ott váltam felnőtt játékossá. Soha nem felejtem el azt a pillanatot, amikor az első felnőtt edzésemre mentem. Akiknek eddig szurkoltam most egy csapatban játszhatom velük. Sajnálom, hogy el kellett menjek, mert én ott képzeltem el a jövőmet és a pályafutásomat.”

Az idei szezont az 5. helyen, mi több a rájátszást pedig veretlenül zárta a csapatod a Siófok KC. Ezek után adódik a kérdés, hogyan értékeled a csapatod és a saját teljesítményedet az idei szezonban?

„Szerettünk volna bekerülni a legjobb négybe, de sajnos ez nem sikerült. Nagyon jól kezdtük a bajnokságot és utána történt valami, amit még most sem értek… A rájátszásban minden meccset megnyertünk így lettünk ötödikek. Úgy éreztem hullámzó teljesítmény volt ez az év , a csapat és az én részemről is. Voltak kimagaslóan jó mérkőzések és olyanok is amiket nyerni kellett volna és mégsem sikerült.”

Siófokon egy új és hosszabb távú koncepció van kialakulóban, te mit gondolsz erről?

A következő szezontól egy teljesen megújult csapat leszünk. Ugye új edző (Christian Dalmose) és nagyon sok új játékos. És épül a sportcsarnok is ahol a jövőbeli mérkőzésinket fogjuk majd játszani. Bízom benne, hogy hamar össze fog szokni a csapat, és minél jobb helyezést fogunk elérni a bajnokságban.”

Most már nem csak a klub, hanem a válogatott egyik legmegbízhatóbb tagja lettél. Mit jelent számodra a válogatottság?

„ Az egyik legmegbízhatóbb azért még nem, de remélem, hogy egyszer majd az leszek. Mindenkinek, aki komolyabban sportol a válogatottság az álma.”

Szerinted miben kell még fejlődnöd, hogy Kirsner Erika és Vérten Orsi méltó utódja lehess a válogatottban?

„Védekezésben és támadásban is egyaránt szeretnék még fejlődni.”

Végezetül hol és hogyan képzeled el a jövődet 2-3 év múlva? Milyen céljaid és vágyaid vannak, amiket mindenképp szeretnél megvalósítani?

„Minden álmom, hogy szerepelhessek olimpián. Nagyon szeretek Siófokon játszani és szeretnék komoly eredményeket elérni velük is."

Forrás:www.facebook.com/pages/Female-Handball-Players

Hozzászólás(0 db)