Interjú Such Nellivel a Part FM új sportműsorában!

2015 jún 09
30289 Megtekintés
Interjú Such Nellivel a Part FM új sportműsorában!
Hétfő esténként jelentkező magazinműsorban Ambrus Tamás, a DIGI Sport sportkommentátora az előző hét legfontosabb és legnagyobb érdeklődéssel kísért sport-történéseit dolgozza fel, különös tekintettel a régió sportéletére, de természetesen nyomon követve az egyéb hazai és nemzetközi sporteseményeket, mérkőzéseket, bajnokságokat, nemzetközi tornákat. A műsorban megszólalnak sportolók, edzők, sportvezetők, szakértők. Az első adásban Such Nellivel készítettek interjút!

Álomszerűen kezdődött a bajnokság a Siófok KC számára. Milyen célokkal vágtatok neki a szezonnak?

Nagyon jól kezdtük a szezont, nagy meglepetéseket okoztunk, de sajnos visszaesett a teljesítményünk és emiatt nem tudtuk teljesítettük az elvárt 4 közé kerülést. Ami pozitívum, hogy az 5. helyet úgy szereztük meg, hogy 6-ból 6 mérkőzést nyertünk meg a rájátszásban.

Mi lehetett a visszaesés oka? Volt bármi konkrét probléma?

Nehéz ezt így megmondani.Egyszerűen nem úgy jöttek össze a dolgok a meccseken, ahogy azt előzetesen megbeszéltük, nem tudtuk megvalósítani azt, amit az edzéseken gyakoroltunk. Úgy éreztem sokszor, hogy picit alul koncentrált a csapat.

A saját teljesítményedet milyennek értékeled?

Közepesnek mondanám.Lehetett volna jobb is...

Miben tudsz a jövőben fejlődni?

Védekezésben mindenképpen javulnom kell, de remélem támadásban is sokat fogok fejlődni a Christian kezei alatt.

Milyen a csapategység? Mennyire jelent problémát, hogy sok a külföldi játékos?

Nagyon jó a csapatszellem.A külföldi játékosok is próbálnak alkalmazkodni hozzánk és ez fordítva is elmondható.Mindenki beszél valamennyire angolul és ezt próbáljuk kihasználni a mindennapokban.

Milyen az új edző?Milyen a dán  stílus, amit ő képvisel?

A dán stílus teljesen más, mint a magyar. Az edzésmódszerek is különbözőek, de a csapatnak szüksége volt a változásra, hogy picit kizökkenjen a megszokott dolgokból és szerencsére nagyon pozitívan alakult ez az időszak. Az eddigi hosszabb távú futások helyett sokkal több rövidebb,de rettentő intenzív futásaink vannak. Nagyon sokat foglalkozik az önbizalmunkkal az új edző, mindig az mondja nekünk, hogy ezt vagy azt megtudjuk csinálni és elhiteti velünk, hogy jók vagyunk.

Csapathoz közeli forrásunk jelentette, hogy egy laza, közvetlen edzőről van szó, aki veletek csinálja a gyakorlatokat is? Ezt megtudod erősíteni?

Teljes mértékben. A csapattal együtt csinálja az edzést, jön ki velünk futni, a pályán kívül is sok időt tölt el velünk.Nagyon közvetlen és barátságos ember.

Látva az érkezők névsorát, hogy tekintesz a következő szezon elé? Bizakodó vagy?

Nagyon jó játékosok fognak hozzánk érkezni, remélem a 6 hét felkészülés alatt össze tudunk szokni és nagyon jó lesz a csapatszellem is. A célunk az, hogy ott legyünk a legjobb 4 között jövőre.

Sok sportklubnál lehet hallani financiális és egyéb gondokról, Siófokon minden körülmény adott a jó szerepléshez?

Igen, minden feltétel biztosított a jó szerepléshez, épül az új csarnokunk is.Nekünk csak a játékkal kell foglalkoznunk.

Milyen érzés volt meghívót kapni a válogatottba?Erdősi Ildi tudott segíteni a beilleszkedésben?

Nagyon örülök a meghívónak, hatalmas megtiszteltetés ez nekem és szeretnék élni is a lehetőséggel.Nagyon jó, hogy az Erdő itt van velem, egy szobában is lakunk és sokat segít a beilleszkedésben is.

Hozzászólás(0 db)