Ismerkedés Asma El Ghaoui-val! - Interjú

2015 júl 02
2296 Megtekintés
Ismerkedés Asma El Ghaoui-val! - Interjú
A következő interjúban új játékosunkat; a tunéziai válogatott Asma El Ghaoui-t ismerhetitek meg egy picit közelebbről.

Mesélj egy kicsit magadról!

Az általános iskolában több labdajátékot is kipróbáltam, és mivel a kézilabda állt legközelebb hozzám, így a tanárom elvitt és bemutatott a Ribat Manastír utánpótlás edzőjének.

Mikor határoztad el, hogy kézilabdás leszel?

Talán épp ez volt az a pillanat, amikor elhatároztam, hogy ez a sportág jó lesz nekem.

Melyik volt az első csapatod?

Első csapatom a Ribat Monastír volt, ahová 2005-ben igazoltam le és korosztályomban több poszton is kipróbáltak, de végül beállós posztra kerültem, hisz már akkor is jó volt a fizikai állapotom.

Mióta vagy tunéziai válogatott?

Először az ifjúsági válogatottban mutatkoztam be 2006-ban, Montenegróban, ahol nagyon jól ment a játék. 2007-ben a Mediterán kupán vettem részt, Franciaországban, majd 2008-ban az ifjúsági világbajnokság következett Szlovákiában, ahol én voltam a legeredményesebb játékos, 77 góllal. 2010-ben bemutatkoztam a junior világbajnokságon és 48 gólt szereztem.  Utána meghívtak a felnőtt válogatottba, 2011-ben és végtelenül boldog voltam, hogy álmaim első fele teljesült és azóta tizenötször ölthettem magamra a címeres mezt. 2014-ben Afrika bajnokok lettünk és én lettem a legjobb beállós, 17 góllal.

Melyik külföldi csapatokban játszottál már?

Első profi csapatom a 2013/2014 bajnokságban, a francia HBC Nimes volt. Jól éreztem magam, de mivel Franciaországban 2014 óta csak három külföldi játékos lehet egy csapatban és anyagilag is gyengült az egyesület valamint, váltottam. A Dinamo megkeresett, így 2014/2015 bajnokságban már ott szerepeltem és velük élhettem át a BL döntőt. Felejthetetlen pillanat volt számomra.

Miért igazoltál a Siófokra?

A BL döntő után a Siófok menedzsere megkeresett és már az első pillanatban tudtam, hogy Magyarországon a helyem. Ezért jöttem a Siófok csapatához, mert jó csapat és vannak olyan célkitűzéseik a nemzetközi porondon és a magyar bajnokságban is, hogy a világ élvonalába tartozzanak. Ráadásul az edző is olyan ember, aki nagyon profi. Gyönyörű a város és az időjárás is kedvező számomra. Az emberek is nagyon kedvesek és külön öröm számomra, hogy a csapatban többen is beszélnek angolul, persze azért én is próbálom, majd a magyar nyelvet elsajátítani.

Hozzászólás(0 db)