Jön az első hazai meccs – beharangozó

2019 sze 05
1733 Megtekintés
Jön az első hazai meccs – beharangozó
A Győr elleni nyitómérkőzés után szombaton, hazai pályán is bemutatkozunk. A K&H női kézilabda liga 2. fordulójában az újonc Szombathelyi KKA csapatát fogadjuk. A mérkőzést klubunk hivatalos youtube csatornája élőben közvetíti. 

Helyzetkép

Nerea Pena elvesztése fenekestől forgatta fel csapatunk életét, igaz Gnonsiane Niombla remekül teljesített a spanyol irányító hiányában. Klubunk hamarosan részletes tájékoztatást ad Pena állapotáról. Továbbá kisebb vállsérülés nehezíti Hársfalvi Júlia munkáját. A lányok már nagyon várják a hazai bemutatkozást, és készülnek az első pontok megszerzésére, hiszen más nem is lehet a cél. A Győr elleni vereség tanulságait levonta a szakmai stáb, a rangadó minden mozzanata elemzésre került az elmúlt napokban.

Ellenfélmustra

Az újonc az NB I/B nyugati csoportját nyerte meg tavaly, 21 győzelemmel, 1 döntetlennel és 0 vereséggel. Marosán György csapata a nyáron jelentősen átalakult, a vasiak remekül erősítettek. Olyan játékosok érkeztek, mint Dijana Jovetic, Mayer Szabina, Lilja Gorilszka, vagy éppen Biljana Bandelier. Velük pedig reális cél lehet az élvonalbeli tagság megőrzése.

Az első fordulóban Kisvárdán, kis híján sikerült a pontszerzés, végül azonban 25:23-ra a hazai csapat nyert. A hat gólig jutó Gorilszka Lilja pedig bekerült a forduló válogatottjába csakúgy, mint Szikora Melinda és Camille Aoustin a SKC részről.

Gorilszka Lilja az újonc egyik erőssége

Érkezők: Sipeki Flóra (Budaörs), Mayer Szabina (SønderjyskE Håndbold), Dijana Jovetic (Vác), Lilja Gorilszka (Nice), Ivana Mitrovics (Jagodina), Biljana Bandelier (Toulon), Katarina Tomasevics (DKKA).

Távozók: Hornyák Bernadett (Vác), Udvari Laura (Kisvárda), Terenyi Bianka (Veszprém), Takács Bianka (Veszprém), Moutsogianni Theodóra (KÖFÉM SC), Lugosi Fruzsina (Pázmánd).

Egymás elleni múlt

A két csapat még sohasem találkozott a magyar élvonalban, az újonc ellen tehát egy új párharc kezdődik a két csapat között. A Szombathely utoljára 44 éve volt NB I-es klub.

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (edző – Siófok KC): „A Győr elleni mérkőzésnek sok tanulsága volt. Az első játékrészben nem védekeztünk jól, túl sok gólt kaptunk. Ami viszont nagyon tetszett, az a csapat reakciója volt 22:17-es hátránynál. Időkérés után remekül vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Hazai pályán nem is lehet más a célunk, mint a győzelem megszerzése és a szurkolóink kiszolgálása. Nagyon komolyan kell vennünk a találkozót, mert a Szombathely nagyon jól erősített, és pozitív benyomást tettek rám az első mérkőzésük alapján.”