Laura és Kíra számára is igazán emlékezetes az idei év

2020 már 26
1119 Megtekintés
Laura és Kíra számára is igazán emlékezetes az idei év
Az SKC két saját nevelésű fiatal játékosát, Lapos Laurát és Wald Kírát kérdeztük arról, hogy milyen volt számukra az idei év.

Amikor megtudtam, hogy lehetőségem lesz csatlakozni az első kerethez, akkor elképesztően megörültem és hatalmas lökést adott ez számomra. Az eleje nagyon furcsa volt, hirtelen abban a közegbe találtam magam, amit nem is olyan régen még a lelátóról szemléltem. A beilleszkedés könnyen ment, sok volt az ismerős arc és a lányok nagyon befogadóak voltak. Az idő múlásával egyre több lett az önbizalmam. Ezt annak köszönhettem, hogy a csapattársak sokat segítettek és ha valamit nem jól csináltam, akkor elmagyarázták, hogy min kellene változtatnom a fejlődés érdekében. Úgy érzem, hogy a legnagyobb változást az állóképesség terén értem el az elmúlt egy évben, de mentálisan is tudtam fejlődni. Az már csak a hab a tortán, hogy játékperceket is kaptam a szakmai stábtól. Minden pályán töltött percet élveztem és próbáltam élni a lehetőséggel. Számomra továbbra is nagyon fontos az ifjúsági bajnokság és az, hogy a saját korosztályomat is segíteni tudjam. Ez egy felejthetetlen év számomra, örök emlék marad a Szombathely elleni első NBI-es gólom vagy a Magura elleni első nemzetközi kupameccsen szerzett találatom. Hiányoznak a lányok mind az utánpótlásból, mind a felnőtt csapatból. Remélem, hogy hamarosan újra együtt lehetünk és tovább haladhatunk azon az úton, amit elkezdtünk." – nyilatkozta klubunk saját nevelésű játékosa, Lapos Laura.

„Az idei év lényegesen könnyebb volt, mint a tavalyi. Ismerős volt a közeg, a stáb és a csapattársak is. Úgy érzem, hogy folyamatosan fejlődök. Sokat dolgozom az erőnléti edzőnkkel, megtanultam, hogy ez nagyon fontos egy játékosnak, ez mindennek az alapja. Alapvetően a felnőttel készülök, de jut idő arra is, hogy a saját korosztályommal edzek és mérkőzéseken is pályára tudok lépni. Érzem a bizalmat mind az utánptólásban, mint a felnőtteknél. Amikor lehetőséget kapok, akkor élvezni szeretném a játékot, de bizonyítani is, hogy nem véletlenül vagyok itt. A felnőtteknél nagyon jó a közösség, sokat segítenek a csapattársak a napi szintű munkában. Rengeteg élménnyel lettem gazdagabb, a Győr és a Fradi elleni győzelem örök emlék marad, csakúgy mint a Magura elleni első nemzetközi kupában szerzett gólom. Furcsa ez a mostani helyzet, túl sok a szabadidőm, nem vagyok ehhez hozzászokva. Hiányoznak a lányok, várom már, hogy újra minden olyan legyen, mint pár hónappal ezelőtt." – nyilatkozta Wald Kíra.