Lezárult egy korszak, de egy új veszi kezdetét

2018 jan 03
1220 Megtekintés
Lezárult egy korszak, de egy új veszi kezdetét
Az SKC Magazin 10. adásában beszélt első alkalommal arról Pastrovics Melinda, hogy húsz év után befejezi profi karrierjét és a szezon második felében már az edzői pályafutására koncentrál. A 36 éves kapus továbbra is klubunk kötelékében marad, csak a munkakörei fognak megváltozni.

„Az elmúlt fél évben folyamatosan sérülések hátráltattak, a térdem már nem bírta olyan szinten a terhelést, mint korábban. Mivel én sem leszek fiatalabb, azt a racionális döntést kellett meghoznom, hogy befejezem a pályafutásomat. Négy éve foglalkozom már kapusokkal, és eddig is úgy terveztem, hogy a visszavonulásom után az utánpótlásban szeretnék dolgozni. Komoly terveim vannak, amelyekben a klubom is támogat. Szerencsére nem úgy történik most, hogy valami véget ér, és nem jön helyette semmi.” –nyilatkozta az SKC Magazinnak Pastrovics Melinda.

Pastrovics az SKC utánpótlásának kötelékében fog tevékenykedni a következő időszakban és a fiatal kapusnövendékek kinevelésében játszana főszerepet. Szeretné, ha idővel olyan tehetségek kerülnének ki Siófokról, akik akár a magyar válogatott mezét is felhúzhatják. Az első lépés az edzősködéshez szükséges minél magasabb szintű képesítés megszerzése, az elkövetkező időszakban ezen fog dolgozni. 

A Pasi becenévre hallgató kapus a pályán kívül is jelen lesz klubunk mindennapjaiban; a január 6-án megrendezésre kerülő Siófok KC-Fehérvár KC bajnoki mérkőzésen ezúttal médiacsapatunk tagja lesz és riporter kollégánk mellet szakkommentátorként fog közreműködni a már megszokott internetes élő közvetítés alatt.

Melinda húszévesen került a Ferencvároshoz, amelynél kisebb megszakításokkal egy évtizedet töltött el. A zöld-fehérekkel magyar bajnok, kétszeres KEK-győztes és EHF-kupa-győztes lett, majd 2013-ban igazolt a Balaton partjára. A Siófok KC hivatalosan is el fog köszönni a játékostól, de a tervek szerint ez már a Kiss Szilárd Arénában fog megtörténni. A szurkolók körében igen népszerű kapus így zárta gondolatait.–„Belegondolni is őrületes, hogy húsz évig játszhattam. Örömmel emlékszem vissza erre az időszakra, amely alatt sok szép eredményt értem el. A mostani fiataloknak azt üzenném, legyenek vagányak és élvezzék ki minden percét, hogy azzal foglalkozhatnak, amit szeretnek, mert nem mindenkinek adatik ez meg.”

Köszönünk mindent és sok sikert kívánunk az edzői pályafutásodhoz Pasi!