Magabiztos győzelemmel kezdtük az évet

2019 jan 02
822 Megtekintés
Magabiztos győzelemmel kezdtük az évet
Felemás félidőket hozott a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki a K&H női kézilabda liga 11. fordulójának szerda esti meccsén. Egy félidőn át tudta magát tartani a kiesés elkerülése ellen küzdő újonc, a második játékrészben viszont már csak egy csapat volt a pályán.

1. félidő: Hasonlóan kezdődött a mérkőzés, mint pár napja az MTK ellen, az első három vendég gólra csak egy válasz volt Böhme révén, míg Kobetic tovább rontotta büntetőző adatlapját. A kocka 5:5 után fordult, és Kobetic góljával a vezetést is átvettük. Ekkor úgy tűnt, hogy az SKC el tudja nyújtani a különbséget, ám a padról beszálló játékosok sem támadásban, sem pedig védekezésben nem tudták azt hozni, amit az alap kezdő. Magabiztos előny helyett újból meccsbe jött a Mosonmagyaróvár, mely Bognár Róbert időkérése után találta meg támadásban a potenciált. A Szarková helyére érkező Maric két találattal nyitott, a szünetre pedig egygólosra csökkent az előny (12:11).

2. félidő: A fordulást követően összeállt Solberg előtt a védekezés, az újonc nem találta a gólszerzés receptjét. Ilyen szempontból deja vu érzésünk lehetett (MTK meccs), más szempontból pedig most a gólok is jöttek, így hamar tíz, majd még nagyobb arányú különbség alakult ki. A második játékrészben Elghaoui csereként lőtt hat gólt, Janjusevic pedig két bombagóllal tért vissza sérülését követően. Böhme is ellenállhatatlan volt, nagyarányú győzelmünkhöz ezúttal kétség sem férhetett. További pozitívum, hogy Kobetic, és Nze-Minko is pihenhetett a hajrában, ám az első félidő miatt azért még főhet egy kisit Tor Odvar Moen feje. A Mosonmagyaróvár ellen ez ma belefért, viszont egy Ikast ellen már nem fog. Ezzel megvan a hetedik bajnoki győzelem, és ha csak időlegesen is, de visszaelőztük a Vácot a tabellán (32:16).

Edzői szemmel 

Tor Odvar Moen (edző – Siófok): „Az MTK elleni csalódást keltő produktum után a csapat és a játékosok önbizalmának a visszaszerzése volt ma a cél. A gépezet az első játékrészben még akadozott, a szünetben viszont rendezni tudtuk a védekezésünket. A második harminc percben olyan játékot mutattunk, ami mindig elvárható lenne ettől a kerettől. Bízom benne, hogy ez a lendületet, és a mutatott hozzáállást át tudjuk menteni hétvégére az EHF-kupára.”

Bognár Róbert (edző – Mosonmagyaróvár): „Nem igazán tudom jelen pillanatban, hogy melyik a csapatom igazi arca, az első vagy a második félidei. Felfoghatatlan, hogy hogyan lehet ekkora különbség két félidő között. Alaposan felkészültünk, ám a ma látottak mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Persze tisztában vagyok a Siófok erejével, de ez akkor sem lehet mentség.”

A sajtótájékoztató résztvevői: Scholtz Andrea, Bognár György, Tor odvar moen, Katarina Jezic