Még 6 nap a rajtig: Asma Elghaoui kulcsember lehet!

2015 sze 14
1566 Megtekintés
Még 6 nap a rajtig: Asma Elghaoui kulcsember lehet!
2015. augusztus 27.
 A Siófok KC nyáron szerződtette a tunéziai beállóst Asma Elghaoui-t, akiről már a budapesti Final Four küzdelmei alatt is megtapasztalhattuk, hogy klasszis játékos és ez a felkészülés során csak további bizonyosságot nyert. Vele beszélgettünk a szezon kezdet előtt.
Ha van olyan poszt, ahol kellemes gondjai lehetnek Christian Dalmose vezetőedzőnek, akkor ez a beállós poszt. Daniela Piedade második évét kezdi meg klubunknál, őt senkinek sem kell bemutatni, tudjuk mire képes védekezésben és támadásban is. Asma-val együtt az NB1 egyik legerősebb beálló párosát alkothatják, amiből csak profitálhat együttesünk. Vele beszélgettünk a szezon kezdet előtt:

Mesélnél az ide igazolásod körülményeiről?

Előző szezon vége fele sok ajánlatom volt, főleg Romániából, aztán a Final Four alatt találkoztam személyesen Christiannal.  Azt mondta, hogy egy nagyon ambiciózus klubról van szó, infrastrukturálisan és szakmailag is nagy tervek vannak és előrelépés lenne a karrieremnek, ha ideigazolnék. A magyar bajnokságot követtem amúgy is, hiszen jelenleg Európában ez a legerősebb és így pillanatok alatt meggyőzött, aminek így utólag már örülök.


Beszéltél mással is mielőtt aláírtál?

Igen, az előző szezonban egy barátom az MTK-ban játszott és őt megkérdeztem mit gondol. Ő is csak bíztatott engem, mind a bajnokságot, mind az országot illetően.


Milyen volt Oroszországban játszani?

Nehéz nagyon. Habár bekerültünk a Final Fourba, ami a legnagyobb sikerem eddig a pályafutásom során, az élet nagyon más ott. Nehezen tudtam alkalmazkodni a szokásokhoz, az időjáráshoz, az edzésmódszerekhez és az emberek mentalitásához. Nem azt mondom,hogy ott minden rossz, csak  más és a családomtól is  távol voltam.

Mit vársz az idei szezontól?

Szeretnék minimum a legjobb négy között végezni, ami nagyon nehéz lesz, mert a Fradi és a Győr kiemelkedően jó csapat és ezenkívül is van még legalább öt nagyon erős együttes. Viszont mi is erősek leszünk, sikerült beilleszkednem, jól érzem magam a lányok között és személy szerint fontos nekem, hogy az edzőnk nagyon bízik bennem.


Daniela Piedade-val milyen a kapcsolatotok? Riválisok vagytok?

Ő egy nagy játékos, hatalmas tapasztalattal a háta mögött. Jó a kapcsolatunk, az egészséges rivalizálás pozitív hatással lesz a teljesítményünkre, amiből a csapat fog profitálni. Tudom, hogy az edzéseken és a meccseken is mindig a 100%-ot kell majd adnom,mert erős a keret. Tudunk két beállóval is játszani és rengeteg mérkőzésünk lesz a szezonban, szükség lesz mindenkire.

Szabadidődben mit szeretsz csinálni?

A barátaimmal és csapattársaimmal szeretem eltölteni a szabadidőmet. Őszintém megmondom, hogy nem szeretek egyedül lenni.

Mit tartogat a jövő számodra?

Remélem, hogy hosszú siófoki pályafutást. Pillanatok alatt megszerettem az országot és a várost, a Balaton gyönyörű. Az emberek is nagyon kedvesek.


És hogy miket szeret a legjobban?

kedvenc szín: kék

kedvenc étel: rák

kedvenc foci csapat: FC Barcelona

kedvenc ital: narancslé

kedvenc város: Siófok:)

kedvenc film: 3 steps above the heaven

kedvenc focista: Zlatan Ibrahimovich

Arra a kérdésre,hogy hol szeret a legjobban nyaralni, természetes nem is lehetett más a válasz: “Tunéziában!”