Nehéz idegenbeli meccs következik – beharangozó

2018 okt 27
1346 Megtekintés
Nehéz idegenbeli meccs következik – beharangozó
A K&H női kézilabda liga 7. fordulójában újfent idegenbe látogatunk, ezúttal is keletre visz az utunk. Vasárnapi ellenfelünk az a Kisvárda lesz, mely hazai környezetben még nem vesztett pontot. Egyértelmű célunk a győzelem, de nem számíthatunk könnyű meccsre. Az eredetileg 16:00-ra tervezett kezdő sípszót 15:30-ra előrehozták.

Helyzetkép

Győr után, és Kisvárda előtt, avagy folytatódik és egyben zárul is az októberi meccssor. Csapatunknak 21 nap leforgása alatt ez lesz a hatodik mérkőzése, kérdés, hogy az elmúlt hetek sorozatterhelése mennyit vett ki a kezekből, és a fejekből. Szerdán a Győr ellen a vártnál könnyebb vereséget szenvedtünk, nem tudtuk megnehezíteni a címvédő dolgát. Ellenben arra készülünk, hogy elvegyük a Kisvárda hazai veretlenségét.

Ellenfélmustra

A holtszezonban rengeteg volt a változás Kisvárdán, több mint 10 játékos érkezett, és igaz ez a távozók számára is, mely szintén kétszámjegyű volt. Triffa Ágnes, Triscsuk Krisztina, és Marina Dmitrovic (utóbbi kettő tavaly 236 gólt jegyzett együtt) pótlása nem egyszerű, de az érkezők névsora is igen illusztris. Elég, ha csak Andrea Klikovac, vagy Ante Benko nevét említjük. A nyáron szerződtetett angolai balátlövő Isabel Guialo a maga 23 találatával csapata második legeredményesebb játékosa a 31 találatot jegyző Marija Hakunova mögött. A brazil Tamires de Arujo pedig tavaly a Larvikban együtt dolgozott Tor Odvar Moennel, akit így vezetőedzőnknek nem kell bemutatni.

Vlatko Donovic csapata hazai pályán még hibátlan, a Mosonmagyaróvár, a Budaörs és a DKKA is pont nélkül távozott. Ellenben idegenben még nem sikerült nyerni, az Alba Fehérvár és a DVSC ellen is egy iksz jött össze, Vácott pedig legutóbb egy gólos vereség lett a vége. A Kisvárda az ötödik helyről várja ezt a meccset, csapatunk továbbra is harmadik.

Vlatko Donovic tíz napja a Siófok elleni meccsre készíti csapatát

Soros ellenfelünk Magyar Kupa kötelezettségét már október 17-én letudta, továbbjutott a Szent István SE ellen, így Vlatko Donovic tanítványai gyakorlatilag tíz napja erre az összecsapásra készülhettek, míg mi ez idő alatt a Váccal és a Győrrel is megmérkőztünk.

Kisvárdai részről két játékos, Horváth-Pásztor Bettina, valamint Orbán Adrienn is meghívót kapott Kim Rasmussentől a magyar válogatott szövetségi kapitányától a napokban. A 28 fős bő keretben Asma Elghaoui személyében mi is adunk egy játékost.

Elghaoui már 10 gólos meccset is hozott a Kisvárda ellen

Egymás elleni múlt

Nem beszélhetünk egy nagy múltra visszatekintő tradicionális párharcról, hiszen a Kisvárda harmadik szezonját kezdte meg az élvonalban. A vasárnapi lesz a két klub történetének ötödik összecsapása. Az eddigi mérleg a mi szemszögünkből 3 győzelem és 1 vereség. Tavaly Kisvárdán a 7 gólig jutó Nze-Minko vezérletével viszonylag könnyedén nyertünk, a tavaszi visszavágó azonban nagyon nehéz volt az új Kiss Szilárd Arénában. Gólszegény meccsen, a hajrában fordítva tudtunk nyerni. Az egymás elleni párharcok alkalmával kétszer is Elgahoui volt a legeredményesebb SKC-játékos, egy ízben 10 gólt szerezve.  

Az elmúlt években közös pontot képezett, egy-egy ízben volt a Kisvárda és a Siófok legeredményesebb játékosa is Triscsuk Krisztina, aki immáron külföldön játszik.

2018.04.13. | Siófok KC – Kisvárda 19:18
2017.11.04. | Kisvárda – Siófok KC 26:31
2017.04.07. | Kisvárda – Siófok KC 28:26
2016.10.29. | Siófok KC – Kisvárda 35:29

Tor Odvar Moen, csapatunk vezetőedzője

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (edző – Siófok): „Visszanéztük, és kielemeztük a Győr elleni mérkőzést. Habár gólok tekintetében a különbség nagy volt, nem játszottunk annyira rosszul. Az első félidei helyzetkihasználásunkkal volt a legnagyobb probléma. Tisztára játszottuk magunkat ziccerekig jutottunk, de nem tudtuk bedobni azokat. Ezt nem engedhetjük meg magunkat, a játék ezen szegmensében javulást várok. Minden mérkőzés és megszerzett pont létfontosságú. A hétvégén is nehéz terepre lépünk, de csakis a győzelem  elfogadható. Kemény összecsapásra készülünk, fontos, hogy visszanyerjük a harci kedvünket.”