Összegző: ez történt októberben!

2018 nov 01
655 Megtekintés
Összegző: ez történt októberben!
Véget ért az októberi erőltetett menet, csapatunk 21 nap leforgása alatt 6 mérkőzést játszott a bajnokságban, illetve a nemzetközi porondon. Jöjjön egy kis összegzés, eredmények, számok, érdekességek, és Tor Odvar Moen gondolatai.

A szeptemberi rajtot követően az októbert két idegenbeli összecsapással nyitottuk. Előbb Békéscsabára utaztunk, ahol nehéz meccsen, az utolsó tíz percben fordítva tudtunk diadalmaskodni, Kobetic hajrában lőtt góljainak köszönhetően. Az újonc Eszterházy viszont más súlycsoportot képviselt, Egerben könnyedén gyűjtöttük be a győztesnek járó bajnoki pontokat egy a 9. fordulóból előrehozott összecsapáson.

A képek/infografikai jegyzőkönyvek nagyíthatóak – KATT

Az EHF-kupában a sorsolás furcsa fintora volt, hogy azt a Vácot kaptuk, melytől nem is olyan régen a bajnokságban kikaptunk. Csapatunk extra motivációval, és bizonyítási vággyal állt bele a párharcba, melyet nagy magabiztossággal meg is nyert. Az odavágón aratott fölényes győzelem után a visszavágót is megnyertük hazai környezetben, így mi léptünk a 3. selejtezőkörbe, melynek tétje a csoportkörbe jutás lesz az orosz HC Lada ellen.

Ez a hónap sem múlott el vereség nélkül, igaz a több fronton is címvédő Győr ellen még egy pontszerzés is hatalmas bravúr lett volna. A vereség miatt búslakodnunk nem kellett, a különbség miatt viszont törhettük a fejünket, ugyanis abban bíztunk, hogy jobban megszorongathatjuk ellenfelünket. A bajnoki pontok sorsa azonban nagyon hamar eldőlt, köszönhetően a rengeteg kihagyott ziccernek. Érvényesült a papírforma.

Az októbert idegenben kezdtük, és ott is fejeztük be, avagy Kisvárdán rontottuk el a hazai csapat eddigi hibátlan mérlegét. A 11 gólig jutó Kobetic ellenállhatatlan volt, egy nehéz, és küzdelmes meccsen szereztük meg hatodik bajnoki győzelmünket.

Összességében tehát jó hónapot zártunk, 6 meccsből 5 alkalommal győztesen hagytuk el a játékteret. A bajnokságban a Győr és a Fradi mögött őrizzük harmadik helyünket, míg az EHF-kupában továbbjutottunk az utolsó selejtezőkörbe. Több kiváló teljesítményt is láthattunk a csapatban, Andrea Kobetic és Estelle Nze-Minko mellett Katarina Jezic játéka is kiemelendő volt, valamint dicséret illeti Sárosi Nanettát, aki élt a bizonyítási lehetőséggel, és gólokkal hálálta meg a bizalmat. A perememberek közül többen is javuló formát mutattak. Az elmúlt napokban kiderült, hogy az EHF-kupában az orosz HC Lada, a Magyar Kupában pedig a bajnokságban már egyszer legyőzött DKKA vár ránk novemberben. Részletes, illetve hivatalos menetrend pénteki cikkünkben lesz megtalálható.

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (Siófok – edző): „Összességében ez egy jó hónap volt a számunkra. Az EHF-kupában megtettük az első lépést, és továbbjutottunk. Egyetlen negatívumot tudok kiemelni, az pedig a Győr elleni első félidő volt. Nem kézilabdáztunk rosszul, de rengeteg ziccert, és hétmétereseket is rontottunk, ami döntőnek bizonyult egy ilyen kvalitású csapattal szemben. Fokozatosan fejlődünk, de ahhoz, hogy a játék minden elemében teljes legyen a harmónia, még sokat kell dolgoznunk. Védekezésben és támadásban is oda kell, hogy figyeljünk a részletekre.  Az elkövetkező időszakban arra kell koncentrálnunk, hogy a technikai hibák számát lecsökkentsük.”