Pena az új csapatkapitány, Kobetic a helyettese

2019 aug 31
3794 Megtekintés
Pena az új csapatkapitány, Kobetic a helyettese
A 2019/2020-as szezonban Nze Minko távozásával új csapatkapitánya lett a Siófok KC-nak. Tor Odvar Moen Nerea Pena-t választotta az említett poszt betöltésére. A spanyol karmester helyettese Andrea Kobetic lesz.

Vezetőedzőnk így nyilatkozott Nerea kinevezésével kapcsolatban.

– Másodedzőm, Bent Dahl és én döntöttük el, hogy az idei évben ki legyen a csapatkapitány. Ez számomra mindig is egy fontos pozíció volt. Nerea egy olyan játékos, akinek nagyon jó és erőteljes személyisége van, úgyis mondhatnám, hogy született vezér. Egy nyelvet beszélünk kézilabda szinten, egy a gondolkodásmódunk. Szükségem van egy olyan játékosra, aki alkalmanként pillanatok alatt át tudja adni a pályán a többieknek, hogy mit is szeretnék. Azt sem szabad elfelejteni, hogy már ő is egy edző, így könnyen tud edzői fejjel gondolkodni. Könnyű döntés volt számunkra.

Andrea lesz a helyettese. Nem kell őt bemutatni senkinek, tavaly már megmutatta, hogy mekkora vezér és mennyi felelősséget vállal a legnehezebb szituációkban. Nagy tisztelet övezi az öltözőben. 

Nerea Pena meglepődött a döntésen, de büszkén vállalta a feladatot.

– Meglepődtem a döntésen, de büszkén vállaltam a feladatot. Tisztában vagyok vele, hogy én mit várok el egy csapatkapitánytól és ezzel a hozzáállással a tudásom legjavát nyújtva szeretném betölteni ezt a posztot. Mind az edzői stáb, mind a játékosok bizalommal éltek felém, ez nagy felelősség. 

Pena és Moen a jövőben is gyakran beszélget majd a taktikáról