Rangadóval indul a szezon – beharangozó

2019 aug 31
2041 Megtekintés
Rangadóval indul a szezon – beharangozó
A héten elrajtolt a K&H női kézilabda liga 2019/20-as kiírása, melyet csapatunk rögvest egy rangadóval nyit vasárnap este Győrben. A címvédő otthonában okoznánk meglepetést, de úgy is felkonferálhatjuk a találkozót, hogy a Bajnokok Ligája és az EHF-kupa címvédőjének az összecsapása. Egy bajnoki meccs, mely akár lehetne az Európai-szuperkupa is.

Helyzetkép

Tor Odvar Moen és a szakmai stáb egy új csapat építését kezdte meg. A lányok egy nagyon intenzív felkészülésen vannak túl, melyet öt edzőmérkőzés kísért. A dél-koreai válogatott, az LK Zug, a  Kisvárda, a Besancon és a Krim Mercator legyőzése sem jelentett gondot, az eredménysor, és a felkészülés tehát hibátlanra sikeredett. A támadójátékot, és a védőmunkát egyaránt ki lehet elemelni a kapusteljesítményekkel együtt. Összességében 179 gólt lőttünk az említett mérkőzéseken (35,8 / meccs), a mindössze 104 kapott ellenében (20,8 / meccs). A felkészülés legeredményesebb játékosai: Katarina Jezic (27 gól), Nerea Pena (23), Andrea Kobetic (22), és Gnonsiane Niombla (19). Joanna Drabik felépült vállsérüléséből, ellenben nyári szerzeményünk Kjerstin Solas hosszú időre kidőlt.

Érkezett: Hársfalvi Júlia (Győr), Tomori Zsuzsanna (Győr), Nerea Pena (FTC), Szikora Melinda (FTC), Gnonsiane Niombla (Metz), Kjerstin Solas (Tertnes), Csapó Kincső (DKKA).

Távozók: Gariela Perianu (CSM Bucuresti), Denisa Dedu (CSM Bucuresti), Estelle Nze Minko (Győr), Tatyana Khmirova (szünetelteti pályafutását), Mireya Gonzalez (Ramnicu Valcea), Asma Elghaoui (Ramnico Valcea), Takács Eszter (Mohács – kölcsön), Barkóczi Dorina (Mohács – kölcsön).

Továbbá ki lehet emelni érdekességként, hogy nagyon furcsa lesz Estelle Nze-Minkót zöld-fehérben ellenfélként látni, és nyilvánvalóan neki is érzelmekben gazdag mérkőzésre van kilátás. Ugyanez igaz Tomori Zsuzsannára, aki Győrből érkezett hozzánk, valamint részben Hársfalvi Júliára, aki bár ETO-játékos volt, de kölcsönben a német Metzingen gárdáját erősítette az előző szezonban.

Ellenfélmustra


Olyan meghatározó játékosok távoztak a BL-győztes Győr keretéből, mint Nycke Groot (Odense), Nora Mörk (CSM Bucuresti), Crina Pintea (CSM Bucuresti), vagy éppen Tomori Zsuzsanna (Siófok). Ellenben az érkezők oldala is roppant erős: Beatrice Edwige (Metz), Faluvégi Dorottya (FTC), Amanda Kurtovic (CSM Bucuresti), Estelle Nze-Minko (Siófok), és Katarina Bulatovic (Buducnost).

Danyi Gábor a felkészülés hajrájában két játékosát is elvesztette, avagy biztosan nem lép pályára vasárnap Jana Knedlikova, valamint kérdéses a kulcsember Eduarda Amorim szerepeltetése.  

A felkészülés során a Győr legyőzte az MTK (47:25), az RD Koper (35:10), a Brest Bretagne (35:27), és a tavaly a Final 4-ben érdekelt Metz (34:28) gárdáját. Ellenben figyelmeztető jellegű vereségbe szaladt bele a Buducnost Podgorica (31:23) ellenében.

Egymás elleni múlt


A mostani lesz a két csapat 21. összecsapása a magyar élvonalban. Az egymás elleni mérleg eddig roppant egyoldalú, ugyanis még sohasem szereztünk pontot a Győr ellen. A legközelebb a Dalmose-csapat állt a bravúrhoz, még 2015. szeptember 5-én idegenben, amikor is végig meccsben voltunk az új Audi Arénában, ám végül 29:26-ra alulmaradtunk. Tavaly ősszel hazai pályán 35:26-ra kaptunk ki, míg tavasszal idegenben 35:27-re. A két mérkőzés között azonban nagy volt a különbség, ugyanis Győrben, a hajrá kivételével roppant jól kézilabdázott a később EHF-kupát nyerő csapat.

Edzői szemmel


Tor Odvar Moen (edző – Siófok KC): „Végre rajtol a bajnokság, erre vártunk hetek óta, erre készültünk. Egy olyan csapat otthonában kezdünk, mely tavaly minden sorozatot megnyert, amit csak meg lehetett nyerni. Európa trónján ülnek, mi azonban szeretnénk megnehezíteni a dolgukat, amennyire csak lehet. Egy jó, és kiélezett mérkőzést szeretnék látni.”