Rasmussen: Megoldást kell találnunk, a klub vezetősége a támogatásáról biztosított

2017 nov 10
1648 Megtekintés
Rasmussen: Megoldást kell találnunk,  a klub vezetősége a támogatásáról biztosított
Mosonmagyaróvári győzelmünkkel (32–21) szerdán továbbjutottunk a Magyar Kupában, az utóbbi időben történtek viszont döntően befolyásolhatják a klub 2017/2018-as szezonját. A keddi edzésen a jobbátlövő Andjela Janjusevics súlyos térdsérülést szenvedett, elszakadt az elülső keresztszalagja és megsérült a porca is, a balátlövő Gabriela Perianu térdét pedig ugyanezzel már meg is műtötték. Mindkét meghatározó játékosnak előreláthatóan fél évet kell kihagynia, ami azt jelenti, hogy ebben a szezonban már nem számolhat velük Lars Rasmussen. A Nemzeti Sport munkatársa, Vincze Szabolcs készített interjút vezetőedzőnkkel.

„Nagyon kemény ez a szituáció, mert mindketten fontos részei a csapatnak, Janjusevics pedig egyenesen a legjobb formában lévő játékosom volt. Megoldást kell találnunk, de emiatt nem aggódom, mert egyrészt a klub vezetősége a támogatásáról biztosított, amiért hálás vagyok, másrészt bízom csapatom többi tagjában. A bajnokságban ötödik helyen állunk, azaz elég jó pozícióból várjuk a folytatást, bár az is igaz, hogy sok meccs van hátra."– mondta Lars Rasmussen.

A tréner elárulta, hogy két, lehetőleg magyar játékost szeretnének igazolni a sérültek helyére, elsősorban balátlövőt, de nem könnyű ilyenkor megfelelő kézilabdázót találni a piacon – ez pedig hatással lehet a szezon céljaira is.

„Egyáltalán nem biztos, hogy találunk hasonló kvalitású játékosokat – folytatta a dán szakember. – Az mindenesetre biztató, hogy a Mosonmagyaróvár elleni kupameccsen nélkülük is jól játszottunk, büszke is vagyok a lányokra. És nemcsak a szerdai meccs, hanem a szezon eddigi része miatt is. De a realitásoknál kell maradnunk, ha találunk megfelelő játékosokat a sérültek helyére, akkor nem kell változtatni a céljainkon, ha nem, az egy másik eset, mert akkor lejjebb kell adni belőlük."

Vezetőedzőnk hozzátette, a jelenlegi helyzet azért is nehéz, mert négy belső játékosunk maradt, Estelle Nze Minko, Marie-Paule Gnabouyou, Sanja Damnjanovic és Ferenczy Fruzsina ( plusz emberként Mazák-Németh Csillával is lehet számolni, ő inkább védekező specialista).

Mindenesetre  most van egy szusszanásnyi időnk feldolgozni a jelenlegi szituációt, csapatunk november 17-én az újonc Kecskemétet fogadja, és csak december 30-án, Vácon jön az első nagyobb erőpróba.


Forrás:www.nso.hu