Solas hosszú időre megsérült

2019 aug 01
1989 Megtekintés
Solas hosszú időre megsérült
A válogatottban megsérülő Kjerstin Solas elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, a Siófok női kézilabdacsapatának új norvég balátlövőjére így hosszú kihagyás vár, a következő idény nagy részét biztosan ki kell hagynia.

A Dánia ellen 28–24-re elveszített felkészülési meccsen sérült meg, hordágyon kellett levinni a pályáról, a pontos diagnózist a hétre várták. Az MRI-vizsgálat pedig kimutatta, hogy elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, így biztosan lemarad a decemberi világbajnokságról, de a következő idény nagy része is kiesik neki Siófokon, és a tokiói nyári olimpia is kétségessé vált. 

A 21 éves balátlövőnek – aki 2016-ban, mindössze 18 évesen már tagja volt az Eb-győztes norvég válogatottnak – nem ez az első súlyos sérülése, 2018-ban 16 hónapos kihagyás után tért vissza, szintén szalagszakadás miatt.

„Nagyon szerencsétlen vagyok, de megvan a kellő motivációm. Annyira szeretek kézilabdázni, hogy mindent meg fogok tenni a visszatérésért” – mondta Solas.

„Ez rendkívül szomorú hír. Ez a legrosszabb sérülés a kézilabdában, nagyon sajnálom Kjerstint. Jó úton járt, és egyre jobb formát mutatott” – mondta Tor Odvar Moen, csapatunk vezetőedzője.