Több kulcsjátékossal hosszabbított a Siófok KC

2018 ápr 12
2474 Megtekintés
Több kulcsjátékossal hosszabbított a Siófok KC
A Siófok KC több kulcsjátékosával is szerződést hosszabbított. Nze-Minko, Elghaoui, Jezic és Janjusevic is a Balaton partján folytatja pályafutását. Négy fiatal játékos: Sárosi Nanetta, Takács Eszter, Barkóczi Dorina és Bozsok Dóra is csatlakozik a felnőtt kerethez a következő évben.

Estelle Nze-Minko: –​ Hogy őszinte legyek, amikor idejöttem Siófokra úgy éreztem, hogy nem leszek majd itt sokáig. De aztán elkezdtek megváltozni a dolgok. Sok helyen játszottam már, de nem mindig éreztem azt, hogy a csapat részese lennék, itt ez teljesen másképp alakult. Nagyon jól érzem magam a pályán és azon kívül is. Hiszek a klubban, a csapattársaimban, a kitűzött célokban, ezek sokat jelentenek számomra. Nagyon szeretnék itt felépíteni valamit, motivál a klub törekvése. Andrea Penezic és Silje Solberg komoly erősítések lesznek a jövő évben. Tapasztalt játékosok, évek óta a Bajnokok Ligájában játszanak, a nemzeti csapatukkal is nagy sikereket értek el. Várom már, hogy elkezdjük a közös munkát és együtt érjük el a kitűzött célokat a Siófok színeiben. Jelenleg arra koncentrálunk, hogy megszerezzük a nemzetközi kupaszereplést biztosító helyet,  de nem egyszerű a helyzetünk, mostanában elállt tőlünk a szerencse, rengetek sérültünk van, egy-két játékos anyai örömök miatt távozott. Úgy gondolom, hogy bizonyos dolgokhoz időre van szükségünk. A siker nem jön egyik pillanatról a másikra, fel kell építeni, időt kell hagyni arra, hogy a dolgok kiforrjanak. Szeretnék köszönetet mondani a klub vezetőségének és a lányoknak, mert mindenben maximálisam támogatnak. Továbbá nagyon hálás vagyok a szurkolóknak is, hazai pályán és idegenben is mindig bíztatnak minket és ez sok plusz energiát ad nekünk. 

Nze-Minko megtartása nagy fegyvertény

Katarina Jezic:–​ Először is szeretném megköszönni a klubnak a belém vetett bizalmat. Nagyon örülök, hogy itt lehetek. Nem volt kétséges számomra, hogy itt szeretnék maradni, végre megtaláltam önmagam, új otthonra leltem. Mindenem megvan, amire csak szükségem lehet. Örülök, hogy meghosszabbították a szerződésemet, tovább is folytatom a kemény munkát, akárcsak eddig. Nagy különbséget érzek azóta, amióta múlt év decemberében idejöttem. Az eleje nem indult jól, sérülések és betegségek nehezítették a dolgomat, nyáron viszont részt vettem egy nagyon kemény alapozáson,  ami jól sikerült. Úgy látom, hogy most minden rendben van, a kemény munka kifizetődik és ez mindig így van. Elégedett vagyok a fejlődéssel, de folyamatosan többre vágyok. A klubnak és nekem azonosak a céljaink. Az a vágyam, hogy sikeresek legyünk a Siófokkal. Szeretném, ha bekerülnénk a Bajnokok Ligájába. Tudom, hogy ez most még kicsit távolinak tűnik, de ha így folytatjuk a munkát, akkor ez nem egy elérhetetlen cél. Sok  remek játékossal játszok együtt, akik mind magasan kvalifikáltak, úgy gondolom ők is hasonlóképpen vélekednek. Asma Elghaouival a pályán kívül is jóban vagyunk, nagyon jól kijövünk és ami a legfontosabb, hogy  maximálisan tudjuk támogatni egymást. Jó tudni, hogy valaki mindig van mellettem, akire számíthatok. Ez nagyon fontos számomra. A klubnak komoly céljai vannak, ez látszik abból is, hogy Andrea Penezic a következő szezonban már nálunk játszik. Személyesen is jól ismerem őt. Örülök, hogy a következő szezontól együtt játszhatunk. 

Katy Jezic egy igazi harcos

Asma Elghaoui: –​ Nem tudok mit mondani, mindenképpen maradni szerettem volna, számomra csak ez a forgatókönyv létezett. Beleszerettem a klubba, a városba, az itt élő emberekbe. Bármit megtennék ezért a csapatért, remélem, hogy nagyon komoly eredményeket fogunk elérni a jövőben. Köszönöm az ügyvezető úrnak, hogy bízik bennem. Nagyon sok minden változott a 2015-ös érkezésem óta. Rengeteg lehetőséget biztosít a klub, amik segítenek abban, hogy a legjobb formánkat tudjuk nyújtani. Úgy érzem, felnőttünk a feladathoz, hogy bebizonyítsuk, hogy a Siófok egy nagyon jó és erős csapat. A következő szezonban még tovább erősödünk, olyan játékosok érkeznek, akik rengeteg tapasztalattal rendelkeznek. Szerintem ezzel az összeállítással erős konkurenciát fogunk jelenteni mindenki számára. A klub célja, hogy a top 3-ban végezzen, úgy vélem, hogy jó eséllyel indulunk neki ennek a következő szezonban. A csapat nagy része együtt marad, új edzőnk lesz, szóval szerintem minden adott a sikeres folytatáshoz.

Asma Elghaoui számára sokat jelent a Siófok KC

Andela Janjusevic 2016-ban érkezett Siófokra, akkor úgy igazolta le a klub, mint Európa egyik nagy tehetségét. Nem volt szerencséje a szerb jobbátlövőnek, hiszen még azelőtt komoly térdsérülést szenvedett, mielőtt elkezdhette volna az érdemi munkát. Az SKC ennek ellenére ragaszkodott hozzá és most is kitart mellette. Andela a keret egyik legnépszerűbb játékosa, hihetetlen hozzáállása miatt mindenki nagyon tiszteli. A 2017/2018-as szezonban egészen a sérüléséig remek teljesítményt nyújtott, kiemelkedő kézilabdát mutatott be. A klub reményei szerint hamarosan felépül és a következő szezonban húzóembere lesz a csapatnak.


Andela Janjusevic: – Nem volt egyszerű számomra megemészteni a tényt, hogy a legjobb formámban újra megsérültem. Úgy voltam vele, hogy nem foglalkozom ezzel és minden erőmmel azon leszek, hogy még jobb állapotban térjek vissza. Jól halad a rehabilitációm, keményen dolgozok minden nap. A legnehezebb része az, amikor meccset játszunk és a lelátóról kell végignéznem a történéseket. Ilyenkor tehetetlennek érzem magam, mert nem tudok segíteni a lányoknak. A szerződéshosszabbítással kapcsolatban nagyon boldog vagyok. Köszönöm a klubnak, hogy kitart mellettem, ezt a pályán nyújtott teljesítményemmel fogom viszonozni. Már nagyon várom a jövő évet, véleményem szerint nagy dolgokra lehetünk képesek a 2018/2019-es szezonban.

Andela visszatérése kulcskérdés lesz a jövőre nézve

Örömteli hír, hogy a már idén is a felnőttekkel készülő Sárosi Nanetta mellett három fiatal SKC játékos: Barkóczi Dorina, Bozsok Dóra és Takács Eszter is a kerethez fog tartozni a következő szezonban. Az SKC Magazin áprilisi számában hosszabb lélegzetvételű interjút láthattok a fiatalokkal is.

A fiataloké a jövő