Vereséggel felérő döntetlen

2018 dec 30
1976 Megtekintés
Vereséggel felérő döntetlen
Az MTK Budapest meglepetést okozott, és pontot szerzett Siófokon a K&H női kézilabda liga 10. fordulójában. A sikeres és eredményes évzárás tehát elmaradt, csapatunk nagyon gyenge teljesítményt rakott a pályára ezen a napon.

1. félidő: Egymást követő vendég találatokkal indult a mérkőzés, viszonylag hamar jelentős előnyre tett szert az MTK, melyet meg is tudott őrizni előnyét. Sem a támadójáték, sem pedig a védekezés nem akart összeállni, miközben vendégoldalon remek teljesítményeket, igazi csapatmunkát láthattunk. Karnik Szabina mellett Dakos Noémi is gólerősen játszott, Termány Rita pedig remekül szállt be a meccsbe, de mindenki hozzárakta a magáét. Volt a két csapat között hatgólos különbség is, eztán viszont Andreak Kobetic góljainak köszönhetően labdánk volt a két gólra zárkózáshoz. Ez nem sikerült, és több hiba után végül újból közte öt volt a félidőben (12:17).

Andrea Kobetic 9 góllal a meccs legeredményesebb játékosa lett

2. félidő: A fordulást követően Kobetic, Böhme és Aoustin góljaival zárkóztunk, tíz perc után pedig labdánk volt az egyenlítésre, ám ezt is elszalasztottuk. Válaszként az MTK újfent néggyel lépett el, és lehetett előröl kezdeni a mindent. A budapesti kék-fehérek a második játékrészben mindössze öt gólt lőttek, Denisa Dedu előtt összeállt a védekezés, ám mindössze tízet dobtunk, így a hajrában csak az egyenlítésre futott. Lehetőségünk volt megnyerni a meccset, ám az emberelőnyök és a ziccerek kihasználatlanul maradtak, így Golovin Vlagyimir tanítványai hatalmas meglepetésre ponttal távoztak (22:22). Andrea Kobetic hiába jutott kilenc gólig, teljesítménye mellé a társak csak helyenként nőttek fel.
Folytatás január 2-án hazai pályán a Mosonmagyaróvár ellen. A találkozó 17:00-kor kezdődik, jegyek még online kaphatóak.

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (edző – Siófok): „Gratulálok az MTK-nak, maximálisan rászolgáltak a pontszerzésre. Ami minket illet, ez a hozzáállás elfogadhatatlan. Az első játékrészben a védekezésünk keménysége a minimális szintet se érte el. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, de hazai pályán az ilyen párharcokat kötelező lenne megnyernünk. Borzasztóan csalódott vagyok.”

Golovin Vlagyimir (edző – MTK): „Egy nagyon erős csapat ellen sikerült pontot szereznünk, hatalmas dolog ez a számunkra. Mi egy pontot nyertünk, a Siófok viszont vesztett. Nagyon büszke vagyok a lányokra, és maximálisan elégedett vagyok a hozzáállással, valamint a mutatott játékkal. „

A sajtótájékoztató résztvevői: Golovin Vlagyimir, Kovács Gréta, Tor Odvar Moen és Gabriela Perianu