Kiss Szilárd: Jó úton halad az utánpótlás-nevelésünk

2017 jún 30
1006 Megtekintés
Kiss Szilárd: Jó úton halad az utánpótlás-nevelésünk
4 évvel ezelőtt Kiss Szilárd szakmai irányításával elindult egy hosszú távú utánpótlás nevelési program. A mester szerint félúton járunk, de a fejlődés jelei minden téren láthatóak és ilyen ütemben hamarosan elérhetjük a kitűzött célokat.

"4 évvel ezelőtt azzal a céllal vágtunk neki a közös munkának, hogy Siófokon a felnőtt csapat mellett  egy komoly utánpótlás -nevelő rendszert alakítsunk ki. Ennek első és legfontosabb lépéseként elkezdtük a tömegesítést. A környékbeli általános iskolákkal együttműködve ma már több száz gyerek kézilabdázik a klubnál. Fontos azoknak az edzőknek a szerepe, akik a legkisebb korosztályok mellett dolgoznak. Ők megadják az alapot a gyerekeknek, megszerettetik velük a sportágat. Hatalmas segítség volt  számunkra az is, hogy a klub saját sportkollégiumot épített, ezáltal a serdülő korosztályban is nagy fejlődésen tudtunk keresztül menni. Arról nem is beszélve, hogy milyen körülményeket tudunk biztosítani a gyerekek számára. A már említett tömegesítés után el tudtuk kezdeni a minőségi munkát. Ez egy természetes folyamat a sportban, előbb a mennyiség, aztán ha az megvan, akkor jöhet a minőség. Azt meg kell értenie mindenkinek, hogy ez egy hosszabb folyamat, de a fejlődés jelei már az eredményeket tekintve is jól láthatóak." - nyilatkozta Kiss Szilárd.

 

2015/2016

2016/2017

SKC junior

8.hely

7.hely

SKC ifjúsági

12.hely

6.hely

SKC kiemelt serdülő

Nem volt kiemelt bajnokság

13.hely

SKC NBII felnőtt

2.hely

1.hely

SKC NBII junior

4.hely

1.hely

"Az elmúlt években a legfiatalabb kortól kezdve el tudtunk kezdeni kinevelni játékosokat. Idén nagyszerű eredményeket ért el például junior csapatunk, ez a korábbi évek munkájának a gyümölcse. Vannak olyan 13-14 éves játékosok, akik itt kezdtek el kézilabdázni és úgy gondolom, hogy ha a fejlődés folytonos marad, akkor jó eséllyel pár év múlva a felnőtt csapatot fogják tudni erősíteni. Valahol ez lenne a végcél. Minél több játékost kinevelni az első csapatnak és a magyar kézilabdának. Egy olyan alapot adni a gyerekeknek, amivel esélyük nyílik arra, hogy megkezdjék  profi karrierjüket. Júliustól új szakmai stáb áll munkába a nagyoknál, de nagyon örülök annak, hogy néhány saját nevelésű játékos is a kerethez fog tartozni. Sárosi Nanetta profi szerződést kapott, de rajta kívül Duzsik Nikolett, tehetséges fiatal kapusunk Tóth Alexandra és felépülése után Barkóczi Dorina is  alkalmanként együtt fog edzeni a felnőttekkel. Jelen pillanatban az út felénél járunk, de a fény már jól látható az alagút végén." - tette hozzá az SKC utánpótlás szakmai igazgatója.

A Kiss Szilárd Sportkollégium nagyszerű körülményeket biztosít a gyerekek számára