Beálló és átlövő posztra igazoltunk

2022 feb 11
4217 Megtekintés
Beálló és átlövő posztra igazoltunk
Hawa N’Diaye és Dounia Abdurahim személyében francia-szenegáli beállót és francia balátlövőt szerződtettünk. Érkezésükkel szinte teljessé vált a Siófok KC 2022/23-as kerete.

„A jövő évi keret kialakításánál az volt a legfontosabb feladatunk, hogy találjunk olyan játékosokat, akik hármas védőként hatékonyak tudnak lenni. Sokszor elmondtam már, hogy számomra a védekezésnél kezdődik minden. Az idén látottak alapján pedig teljesen egyértelmű, hogy ezen a területen erősödnünk kell. Hawa NDiaye ebből a szempontból remek választás. Ugyanezen szempontok alapján döntöttünk Dounia Abdurahim leigazolása mellett. Lehetőségünk nyílt rá, hogy mindkét játékost leigazoljuk a Toulonból. Roppant elégedett vagyok, hogy sikerült megszereznünk őket, erős és határozott karakterek, akiken az első perctől kezdve azt éreztem, hogy a Siófokot részesítik előnyben.”– fogalmazott Uros Bregar, csapatunk vezetőedzője.

„Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy szerződtetett a Siófok KC. A kapcsolatfelvétel után sikerült gyorsan megállapodnunk. A vezetőedző, Uros Bregar irántam mutatott érdeklődése fontos szerepet játszott. Kikértem olyan francia játékosok véleményét, akik már dolgoztak vele, és mind azt mondták, hogy ő a munkának él és mindenkit egyenlően kezel. Ezek számomra roppant fontos szempontok. – fogalmazott Hawa NDiaye, aki még hozzátette – Pályafutásom során először játszom majd külföldön, ez egyben egy remek lehetőség és egy nagy kihívás lesz számomra. Annak kimondottan örülök, hogy Dounia Abdurahim is érkezik velem együtt. Jó barátok vagyunk, együtt vágunk neki pályafutásunk új fejezetének. A célom, hogy kilépjek a komfortzónámból, és ha ez sikerül, akkor rengeteget fejlődhetek. Fokozatosan szeretnék fejlődni és új szinteket elérni, miközben élvezem a játékot. Az előttem álló hónapok egyik fontos feladata lesz az angolom fejlesztése, de szeretnék idővel, a magyar nyelvvel is megismerkedni. Egy roppant erős bajnokságba készülök, ahol taktikailag és fizikálisan egyaránt a maximumot kell hozni. Már nagyon várom a kezdést.”

Hawa NDiaye a Le Havre AC, a Metz Handball és a Chambray Touraine Handball korábbi játékosa 2019 óta erősíti a Toulon Metropole Var Handball gárdáját. A 26 esztendős beálló francia bajnoknak és kétszeres kupagyőztesnek mondhatja magát. A francia-szenegáli kettős állampolgár az afrikai válogatott kulcsembereként több világversenyen is részt vett, a 2018-as Afrika-kupán tagja volt az Angola mögött ezüstérmet szerző nemzeti csapatnak.

„Mindig szerettem volna Franciaországon kívül is kipróbálni magam, így most nagyon boldog vagyok, hogy ez a szerződés létrejöhetett. Úgy gondolom, hogy az időzítés tökéletes erre a kihívásra. Uros Bregar érdeklődése után egy pillanatig sem hezitáltam, a beszélgetésünk alapján azt éreztem, hogy sokat tanulhatok tőle. Egy számomra ismeretlen kézilabda-kultúrába érkezem, így fontos lesz, hogy a komfortzónámból ki tudjak mozdulni. Magyarországon ennek a sportágnak óriási hagyománya van, a bajnokságban pedig remek csapatokat és számtalan kiváló kézilabdázót találunk. Úgy gondolom, hogy nagyszerű csapatunk lesz.” – fogalmazott a Dounia Abdurahim

Dounia Abdurahim 2012-ben tagja volt a világbajnoki ezüstérmet szerző francia junior válogatottnak. Megfordult a Metz Handball, majd a Toulon Metropole Var Handball utánpótlásában. Első profi szerződését 2014-ben szignózta, és azóta sem váltott klubot egészen mostanáig. A Toulon Metropole Var Handball korszakos egyénisége, aki korábban a francia válogatottban is számításba került, de megragadni nem tudott a nemzeti csapatban.