Csatlakozunk a Magyar Kupa küzdelmeihez – előzetes

2021 feb 16
1935 Megtekintés
Csatlakozunk a Magyar Kupa küzdelmeihez – előzetes
Szerdán este az NB I/B-s Kozármisleny SE vendégeként kezdjük meg a Magyar Kupa küzdelmeit. A 4. forduló mérkőzését a hazai klub élőben közvetíti.

Helyzetkép

A HC Kuban elleni idegenbeli győzelemmel megnyertük a csoportunkat az EHF European League főtábláján, így a hétvégi Fleury elleni összecsapás már tét nélküli lesz mindkét csapat számára. Ellenben szerdán fontos Magyar Kupa párharc vár ránk az NB I/B-s Kozármisleny otthonában.

Az utazó keretben ezúttal nem lesznek ott válogatott játékosaink, Tomori Zsuzsanna és Szikora Melinda. Továbbá nem áll Zovko mester rendelkezésére sérülés miatt Andrea Kobetic. A Kozármisleny otthonában ellenben három újoncot is avathatunk a kapuvédő Mistina Fanni, a balátlövő Pelyva Zsanett, valamint a jobbszélső Kadlicsek Zea személyében.

Ellenfélmustra

Kordi Zdenko együttese 4 győzelemmel és 5 vereséggel az ötödik pozíciót foglalja el másodosztályban. A nyugati csoportban szereplő Kozármisleny legeredményesebb játékosai jó ismerősök a számunkra, hiszen klubunk saját nevelésű játékosairól van szó Polics Tímea és Scheffer Zsanett személyében. A KSE a hétvégén az éllovas Budaörs (28:25) otthonában maradt alul szoros mérkőzésen.

Múltidézés

A két csapat a Magyar Kupa 2017/18-as kiírásában találkozott egyszer. Lars Rasmussen csapata akkor a 2. fordulóban, 2017. október 3-án idegenben nyert 39:12-re. Simone Böhme, Katarina Jezic, Such Nelli és Mazák-Németh Csilla akkor is pályára lépett.  

Edzői szemmel

Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „Fontos számunkra ez a sorozat, a négyes döntő egy igazi kézilabdaünnep, egy nagyon rangos esemény. Szeretnénk a részesei lenni. Nem becsülhetjük le az ellenfelet, egy pillanatra sem gondolhatjuk azt, hogy az osztálykülönbség végett elég, ha csak pályára lépünk. Ráadásul sok hiányzónk van, egy elég felforgatott csapattal utazunk.”