Daniel Birkelund lesz Bent Dahl segítője

2020 máj 12
3034 Megtekintés
Daniel Birkelund lesz Bent Dahl segítője
A Siófok KC hivatalosan bejelenti, hogy kétéves szerződést kötött Daniel Birkelunddal. A norvég szakember Bent Dahl munkáját segíti a következő években a csapat másodedzőjeként.

Bent Dahl és Daniel Birkelund közel húsz éve ismerik egymást. Kapcsolatuk kezdete 2005-re nyúlik vissza, amikor is együtt kezdtek neki a norvég mesteredzői képzésnek, amit aztán 2007-ben sikeresen el is végeztek. 

„Danielnek nagy tapasztalata van mind a női, mind a férfi kézilabda területén, számos korosztályos nemzeti csapatot is edzett Norvégiában. A legmagasabb képesítésekkel rendelkezik, a filozófiája tökéletesen illeszkedni fog a miénkhez itt Siófokon. Igazi csapatjátékos, dinamikus, nagy a munkabírása és taktikai téren is kiváló. Örülök és elégedett vagyok, hogy csatlakozik a stábomhoz.” – nyilatkozta Bent Dahl.

„Pár nappal azután, hogy Bentet kinevezték a Siófok jövőbeli vezetőedzőjének, felhívott és megkérdezte, hogy van-e kedvem csatlakozni a szakmai stábhoz a következő szezontól. Gyakorlatilag azonnal igent mondtam, tudtam, hogy egy ilyen kihívásra van szükségem. Onnantól kezdve már csak a részleteknek kellett a helyükre kerülniük. Az SKC egy friss energia az európai kézilabdában. Ambiciózus klub, nagyszerű szurkolókkal. Úgy hallottam, hogy kifejezetten pozitív és barátságos atmoszféra uralkodik a klubért dolgozó emberek között, pontosan ez az a közeg, amelyben szeretek dolgozni. Motiválnak az olyan emberek, akik nem elégednek meg a középszerűséggel, és ezt érzem a siófoki kézilabdával kapcsolatban is. Az a célom, hogy a lehető legjobban tudjam végezni a munkám, segítve a klubot céljai elérésében. Az is fontos számomra, hogy a tapasztalatommal és a tudásommal az SKC utánpótlásrendszerének is segítséget tudjak nyújtani a további fejlődés érdekében.“ – mondta Daniel Birkelund. 

További információk frissen kinevezett másodedzőnkről elérhetőek hivatalos weboldalán.

Üdv Siófokon Daniel!