Döntetlen Vácon

2021 máj 15
929 Megtekintés
Döntetlen Vácon
A K&H női kézilabda liga 23. fordulójában a Váci NKSE otthonában maradt az egyik bajnoki pont. Magabiztos első játékrész után nagyot harcoltunk, de nem csak vendéglátónkkal, hanem a fáradtsággal is meg kellett küzdenünk.

1. félidő: Ezúttal remek ütemben kezdtünk, Such Nelli, valamint Kiss Nikolett vezérletével magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést (4:6). A gólokkal Katarina Jezic sem késlekedett, így a 14. percben Szilágyi Zoltán kért időt (6:9). A folytatásban elértük a négygólos különbséget, melyet azonban nem tudtunk tovább növelni (13:17). Az első játékrész hajrájában már látszottak a sorozatterhelés okozta fizikális fáradtság jelei, vendéglátónk pedig pillanatok alatt közelebb lépett (15:17).

2. félidő: A fordulás után rögvest egy gólra zárkózott a Vác, amely szélről okozta a legtöbb gondot. Diószegi Nikolett remek napot fogott ki, csakúgy, mint Helembay Fanni, az egyenlítés azonban újra és újra elmaradt hazai oldalon. Ebben főszerepet játszott Csapó Kincső, aki a 36. percben hétméterest fogott, és nem sokkal később megismételte ezt a bravúrt (19:21). A 40. percben aztán 19:22-nél jött a hazai időkérés, és ez fordulópontnak bizonyult. Mindössze két perccel később, 21:22-es állásnál Zdravko Zovko kért időt. A 44. percben az egyenlítésért támadhattak a hazaiak, de egy labdaszerzés után Mazák-Németh Csilla újra kétgólosra növelte a különbséget.

Tíz perccel a vége előtt aztán fordult a kocka, Pálffy Anna egyenlítő találata után Helembay Fanni is betalált (25:24). Az 53. minutumban Tomori Zsuzsanna gólja után azonban újra nálunk volt az előny (27:28). Öt perccel a vége előtt Csapó Kincső emberhátrányban fogott hétméterest, de végül az egyenlítés, és a vezető gól is összejött a hazaiaknak Kácsor Gréta révén (31:30). A közvetlen hajrá aztán egészen hektikus forgatókönyvet hozott. Futnunk kellett az eredmény után, de kétszer is összejött az egyenlítés, ami végül pontot ért (32:32).

Edzői szemmel

Szilágyi Zoltán (vezetőedző – Váci NKSE): „Gratulálok a pontszerzéshez, illetve a nemzetközi porondon elért második helyezéshez. A Siófok egy hét alatt a negyedik mérkőzését játszotta, és mi pontosan erre számítottunk, hogy ma lehet esélyünk egy szoros összecsapásra. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hiszen többször is vert helyzetből álltunk fel. Kezünkben volt a mérkőzés, akár nyerhettünk is volna, de a meccs képe alapján úgy gondolom, hogy igazságos döntetlen született. Örülök, hogy ilyen hangulatban tudtunk kézilabdázni, a szurkolóink nagy szerepet vállaltak abban, hogy visszakapaszkodtunk. Rangadóhoz méltó atmoszféra uralkodott a csarnokban, ez már mindenkinek nagyon hiányzott."

Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „Az első félidőben jobbak voltunk, így a szünetben a vezetésünk úgy gondolom, hogy reális volt. A fordulás után azonban változott a játék képe. Végig nagyot harcoltunk, de fizikálisan felemésztette a csapatot a mögöttünk hagyott hét. Összességében jó mérkőzést játszottunk, gratulálok mindkét csapatnak.”