Edzői- és játékosinterjúk a sorsolás után

2021 ápr 15
1535 Megtekintés
Edzői- és játékosinterjúk a sorsolás után
Csütörtökön, a Nemzetközi Kézilabda-szövetség bécsi központjában kisorsolták az EHF European League Final 4-jának a párosítását. Ellenfelünk a döntőbe jutásért a dán Herning-Ikast lesz. Továbbá az is kiderült, hogy az eseménynek idén Nagybánya (Baia Mare) ad otthont.

„Itt már nincsen könnyű ellenfél. Úgy gondolom, hogy egy nagyon erős és jó formában lévő csapatot kaptunk. A Lada Togliatti nem jelentett gondot a számukra, mondhatni könnyedén léptek túl a negyeddöntőn. A Final 4 azonban egy speciális hétvége. Gyakorlatilag 24 óra leforgása alatt kell két, nagyon kemény párharcot lejátszani. A pillanatnyi forma fog dönteni. A lehető legjobban fel kell készülnünk erre a hétvégére, önmagunkra kell most koncentrálni. Egy hónapunk van arra, hogy fizikálisan, mentálisan, és taktikailag is készen álljunk. A helyszín számunkra ideális, hiszen busszal is elérhető. Nagyon várjuk már ezt a megmérettetést, a romániai Final 4-ban büszkén fogjuk képviselni Siófokot és Magyarországot.”  – fogalmazott Zdravko Zovko, csapatunk vezetőedzője.

Simone Böhme a honfitársai ellen bizonyíthat – „Nem túlzás azt állítani, hogy a jelenlegi legjobb formában lévő csapatot kaptuk. A dán élvonalban és a nemzetközi porondon is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak eddig. A bajnokságban legutóbb pont az Esbjerget verték meg nagyszerű játékkal. Egy kemény, fizikális csatára számítok. Izgatott vagyok, hogy egy dán csapat ellen játszunk, nagyon várom már a Final 4-t.”

„Láttam az Esbjerg elleni bajnoki mérkőzésüket, melyen meggyőző játékot mutattak. Nem lehet kérdés tehát, hogy egy nagyon erős ellenfelet kaptunk. Itt azonban már nincsen könnyű ellenfél. Úgy gondolom, hogy a Final 4-ba a négy legerősebb csapat jutott be, ez pedig garancia egy roppant színvonalas eseményre. Ha össze tudunk állni, akkor velünk is komolyan kell számolni. Ehhez azonban kellenek a jelenleg sérült játékosok, illetve az, hogy a következő hetekben együtt tudjunk készülni.” – mondta a sorsolás után Such Nelli.