EHF Európa-liga: kilencgólos vereséggel kezdtük a csoportkört

2023 jan 08
1100 Megtekintés
EHF Európa-liga: kilencgólos vereséggel kezdtük a csoportkört
Vasárnap este, az ES Besancon Femini otthonában kezdtük meg az EHF Európa-liga csoportkörét. A jó rajt azonban elmaradt, vendéglátónk magabiztos játékkal tartotta otthon a győztesnek járó pontokat.

1. félidő: Tonje Lerstad nevét hamar megtanulhattuk, 3:3 után ugyanis a Besancon norvég hálóőre volt szinte végig főszerepben. Zsinórban két hétméterest hárított, ezzel nagyban hozzájárulva ahhoz, hogy a hazai csapat a félidő felénél négy góllal vezessen (8:4). A mérkőzés komoly ritmusbeli különbséget mutatott (10:6), támadásban sokat hibáztunk és csak Marina Rajcic védéseinek köszönhetően nem nőtt tovább a különbség (11:7). Az első játékrész utolsó öt percét azonban 4:2-re elvesztettük, így az addigi legnagyobb különbséggel vonulhattunk az öltözőbe. Hatgólos hátrányunkhoz nagyban hozzájárult Tonje Lerstad a maga 47 százalékos (!) védés hatékonyságával (15:9).

2. félidő: A játék képét tekintve a fordulás után sem tudtunk érdembeli változást elérni (17:11), sőt vendéglátónk az előnyét is növelni tudta (20:12). Korábbi játékosunk, Camille Aoustin egy szépségdíjas, hát mögötti góllal jelentkezett, miközben már a második játékrész feléhez érkeztünk (22:15). Ekkor a Besancon kisebb hullámvölgybe került, ezt kihasználva és némi szerencsével öt gólra zárkóztunk (23:18). Sebastien Mizoule időkérése azonban rendbe tette a hazai fejeket és egy 3:0-s periódus után visszaállt a nyolcgólos differencia (26:18). A találkozó eldőlt, a hajrá pedig nem sok izgalmat tartogatott, végül kilencgólos vereséget szenvedtünk (30:21).  

Uros Bregar (Siófok KC – vezetőedző): „Ellenfelünk a játék minden elemében felülmúlt minket. Tudtuk, hogy gyors, agresszív és kemény kézilabdát játszanak, erre készültünk, de egész egyszerűen nem tudtuk ma megoldani ezt a feladatot. Gratulálok a hazai csapatnak és bízom benne, hogy a következő fordulóban, hazai pályán javítani tudunk.”