Érden maradtak a pontok

2019 okt 05
1814 Megtekintés
Érden maradtak a pontok
Eredményes rajt után komoly rövidzárlatot mutatottunk a K&H női kézilabda liga szombati rangadóján, Érden. Az első játékrész hajrája mindent eldöntött, a mérkőzés egészét nézve pedig a játék minden elemében mélyen tudása alatt kézilabdázott csapatunk.

1. félidő: Jó és koncentrált játékkal indítottuk az összecsapást, 6:3-ra és 7:4-re is vezettünk idegenben, a hibák viszont fokozatosan jelentkeztek. Akár növelhettük is volna az előnyt, de két hétméteres is kimaradt, egyre több volt a technikai hiba, és a rontott ziccer. Ez vissza is ütött, az Érd egy 3:0-s széria végén a 19. percben Jelena Lavko góljával egyenlített (7:7). Ekkor emberhátrányba kerültünk, de Szikora Melinda két ziccert is hárított, Andrea Kobetic pedig elől dobott bombagólt, így újra visszavettük a vezetést. Andela Janjusevic találatát követően 7:9-nél növelhettük volna előnyünket, a szélsőink azonban rengeteg hibával játszottak.

Az első játékrész utolsó nyolc perce totális rövidzárlatot hozott, a védekezésünk teljesen szétesett, elől pedig hibát-hibára halmoztunk. Egymás után kaptuk a gólokat, ahogyan Janurik Kinga is egymás után mutatta be a védéseket. A szünetig nem tudtunk újabb gólt lőni, ellenben zsinórban hetet kaptunk, ami által teljesen új képet és forgatókönyvet kapott az összecsapás. Az első játékrész utolsó 18 percét 10:2-re buktuk el úgy, hogy azt megelőzően még támadhattunk a négygólos előny megszerzéséért (14:9).

2. félidő: Noha a gólcsendet Gnonsiane Niombla a fordulás után rövidesen megtörte, a védekezésünk továbbra sem állt össze, nem tudtunk mit kezdeni az Érd gyors játékával, így többnyire csak válaszunk volt (18:13). Amikor pedig megvolt az emberelőny, újra hétméterest hibáztunk, Julie Foggea ismételten kifogott rajtunk. A folytatásban mindkét csapat sok hibával játszott, a gólvonalra Silje Solberg érkezett, Termány Rita pedig ütésért kapott videózás utáni piros lapot (19:14). A hajrában egyik csapat sem játszott jól, de Alexandra Nascimanto mellett Marketa Jerabkova megoldásaival sem tudtunk mit kezdeni. Végül hatgólos vereséget szenvedtünk, melynek a későbbiekben az egymás elleni összevetésben is komoly jelentősége lehet (27:21).

Edzői értékelés

Szabó Edina (Érd): Fantasztikus volt ma az egész csapat! Amit elterveztünk, azt meg is valósítottuk. Nagyon jó hozzáállással mentünk neki ennek az összecsapásnak, és ez meg is hozta a sikert. Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóinknak, akik fantasztikus hangulatot teremtettek.

Tor Odvar Moen (Siófok): Nem gondoltam volna, hogy megismétlődhet a két csapat tavaszi mérkőzése. Nem szeretnék most mély elemzésekbe belebonyolódni hirtelen felindulásból. A két csapat közötti hozzáállásbeli különbség döntötte el a mai összecsapást. Az ilyen mérkőzéseket meg kell nyernünk, különben a céljaink szertefoszlanak…

Fotók: Ricsováry-Takács László (KisricsoPhoto)