Felemás félidők Győrben

2020 aug 21
3203 Megtekintés
Felemás félidők Győrben
Rossz kezdés után, hétgólos hátrányból jöttünk vissza a Győri Audi ETO KC otthonában Andrea Kobetic, valamint Laura van der Heijden hiányában. A mérkőzés hajrájában az egyenlítés is összejött, az utolsó gólokat azonban nem mi szereztük.

1. félidő: Nem indult jól a mérkőzés, az ETO kihasználta a hibáinkat, és 3:0-val indította az összecsapást. Eckerle bravúrjai, és Tomori góljai kellettek ahhoz, hogy a különbség ne nőjön tovább. A Győr sokkal élesebben kezdte a találkozót, mi pedig rengeteg hibával kézilabdáztunk. Ezt jól mutatta a nyolc eladott labda tizenkét perc alatt, aminek meg is lett az eredménye (9:4). Nze Minko csereként beállva lőtte a gólokat, az ETO pedig 15:8-ra ellépett. A hétgólos hátrányból azonban volt visszaút, visszakapaszkodtunk 15:11-re. A szünetig azonban közelebb már nem tudtunk lépni (18:14).

2. félidő: A fordulás után aztán mi kezdtünk jobban. Egy 0:3-as rohammal 18:17-re zárkóztunk, és Horacek révén egyenlítési kísérletünk is volt. A hazaiak hatperces gólcsendjét végül Kristiansen duplája törte meg, de szerencsére Snelder mindkét gólra válaszolni tudott (20:19). A második játékrészben mindkét csapat pontatlanul, és rengeteg hibával kézilabdázott. Remekül lépett be a mérkőzésbe Kiss, aki rövidesen három gólt is jegyzett, majd 23:22-es állásnál Szikora védése után kétszer is támadhattunk az egyenlítésért, de nem tudtunk a hálóba találni. Ezt kihasználva 25:22-re ellépett a Győr, Kristiansen után Kurtovic villant, de Jezic és Pena révén rövidesen újra az egyenlítésért támadhattunk. Végül 27:26-os állásnál az 56. percben Kristiansen rontott hétméterest, hetedik nekifutásra pedig Niombla révén összejött az egyenlítés (27:27). A hajrában viszont már csak Nze Minko és Kurtovic talált a hálóba, eldöntve ezzel a mérkőzést (29:27).

Edzői szemmel

Danyi Gábor (edző – Győri Audi ETO): „A mutatott játékot nézem, és nem pedig a győzelmet. Egy kiváló csapattal, egy erős ellenféllel játszottunk. Jól kezdtük a mérkőzést, domináltunk, viszont a második játékrész elején ütemet vesztettünk, és sokat hibáztunk. Oftedal kiválása ellenére meg tudtunk újulni, és sok dolgot ki is próbáltunk. A csapat még nem áll készen a rajtra, van min javítanunk, de összességében több volt a jó momentum, mint a kevésbé jó.”

Bent Dahl (edző – Siófok KC): „Az első játékrészben, de különösen az első húsz percben nagyon rosszul kézilabdáztunk. Hiányzott a tempó, a kreativitás, és ismételten egyéni megoldások irányába hajlottunk. Minden olyat megmutattunk, amit nem kellett volna, ez nem az a Siófok volt, amit látni szeretnék. A félidőben ezt át is beszéltük. Kiemeltem a hibákat, és tudatosítottam a játékosokban, hogy felkészülési mérkőzés ide vagy oda, de ennél azért sokkal többre képesek. Ezt meg is mutattuk a második félidőben mindamellett, hogy végig voltak hibák. Mindkét csapaton érződött a felkészülés, az igazi formát azonban későbbre időzítjük. Ma is sok variációt kipróbáltunk, és sok bíztató dolgot láttam, de rengeteg munka áll még előttünk.”