Felkészülési összegző Danyi Gáborral

2021 sze 06
2758 Megtekintés
Felkészülési összegző Danyi Gáborral
A DKKA elleni bajnoki főpróba után hétfőn már a Győri Audi ETO KC és a szerdai bajnoki rajt került fókuszba. A mögöttünk hagyott közel 50 napos felkészülési időszakról Danyi Gáborral beszélgettünk.

„A hozzáállással és az elvégzett munkával elégedettek vagyunk. Ezt mondhatom a stáb nevében, hiszen mindenkinek megvan a maga feladta, szorosra fűzzük a kapcsolatot és a kommunikációt. Egy teljesen új csapat építésének, valamint az elképzelt koncepció megvalósításának megvannak a maga lépcsőfokai. Ezeket a fokokat nem lehet kihagyni, mindegyikre rá kell lépni, és azokon el kell végezni a munkát. – kezdte értékelőjét Danyi Gábor, aki a tokiói olimpia után csatlakozott a csapathoz – Az első tíz napban a távolból követtem az eseményeket, rengeteget kommunikáltunk, a stáb pedig kiváló munkát végzett. Próbálunk valami újat megvalósítani, és mióta itt vagyok, minden egyes nap azt érzem, hogy apró léptekkel haladunk előre. Nem szeretnék, és nem is fogok kifogásokat keresni. Az eredmények nem egyik napról a másikra fognak jönni, ahhoz idő kell.  

„A felkészülés során direkt választottunk olyan nehéz ellenfeleket, mint a Ferencváros, a Podravka vagy éppen a Krim Mercator. Próbáltunk ezek ellen a csapatok ellen egy újfajta kézilabdát megvalósítani, több-kevesebb sikerrel. A Mosonmagyaróvár, a Vasas, vagy éppen a Dunaújváros ellen sem az eredmény volt  fókuszban, sokkal inkább a mutatott játék és a variációs lehetőségek. – összegezte a felkészülési mérkőzéseket csapatunk vezetőedzője, aki hozzátette – A bajnokság kezdetével mindez változik, mostantól az eredményességre fókuszálunk, és építkezünk tovább minden egyes nap, minden egyes edzésen. Ennek az elegyét kell most megtalálnunk. Van egy kitűzött cél, aminek meg akarunk felelni. Olyan eredményt szeretnénk elérni a bajnokságban, ami nemzetközi szereplésre jogosít. Ehhez az építkezés mellett eredményes kézilabdára lesz szükség.”

„A játékosok mentalitásával és hozzáállásával elégedett vagyok, mindenki teszi, amit tennie kell. Az új dolgok elsajátítását és annak eredményes alkalmazását illetően viszont nem szabad türelmetlennek lennünk. Én sem vagyok az, és kérek mindenkit, hogy ezt értse meg. A hozzáállás és a mentalitás rendben van, egy harcos, egységes, lelkes és szerethető csapatunk lesz.” – zárta gondolatait Danyi Gábor

Felkészülési mérkőzések, összefoglalók

1. mérkőzés | Siófok KC – Mosonmagyaróvár 27:33

2. mérkőzés | Siófok KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 28:41

3. mérkőzés | RK Podravka Vegeta – Siófok KC 31:32

4. mérkőzés | RK Krim Mercator – Siófok KC 36:24

5. mérkőzés | Siófok KC – Vasas SC 47:33

6. mérkőzés | Siófok KC – DKKA 31:34