Felkészülési összegző és interjú Szikora Melindával

2020 sze 02
1472 Megtekintés
Felkészülési összegző és interjú Szikora Melindával
A Podravka elleni hazai főpróbával egy kilenchetes felkészülési időszak végére került pont, hétfőtől már a bajnoki rajtra készül csapatunk. De pontosan mi is történt júliusban és augusztusban? Ezt szedtük most össze nektek.

Így jutottunk el a bajnoki rajtig

A megújult keret, a régi és az új játékosok július 1-én találkoztak először egymással teljes létszámban. Az első hét az ismerkedés jegyében telt, illetve az ilyenkor szokásos orvosi és fizikális felmérésekkel, különféle tesztelésekkel.

A felkészülés első szakaszát július 27-én zárta a csapat, három kimondottan kemény, a fizikális alapokat célzó hét után. Ezután előtérbe került a taktika, valamint a klasszikus értelembe vett kézilabda, és megkezdődött az edzőmérkőzések sora is.

Csapatunk augusztus 5-én 151 nap kihagyás után lépett újra pályára, és aratott magabiztos győzelmet a Mosonmagyaróvár ellen (32:21) a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. Ezt követően Horvátországba utaztunk. Tomori Zsuzsanna felépült és visszatért, csapatunk pedig szoros első félidő után fordított a horvát rekordbajnok Podravka Vegeta (28:29) otthonában. Idő közben változások voltak a keretünk összetételében is. Csapó Kincső és Wald Kíra kölcsönbe került Szombathelyre, Laura van der Heijden pedig családi okok miatt hazautazott Hollandiába, és kihagyta a felkészülés hátralevő szakaszát.

Az MTK Budapest (40:29) legyőzése az eredmény alapján egy könnyed mérkőzést sugallhat, de a két csapat közötti különbség közel sem volt ekkora. A Győr (29:27) elleni erőfelmérőt, és annak első húsz percét talán mindenki elfelejtené, de nem szabad, hiszen a negatív tapasztalatokból nagyon sokat lehet tanulni. Nem kezdtünk jól, de mégis vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Tettük mindezt az achilles-problémával küzdő Andrea Kobetic nélkül, aki a hátralévő mérkőzéseket szintén kihagyta. Csakúgy, mint Kiss Nikolett, akit a bölcsességfogával kellett megoperálni. 

A Mosonmagyaróvár (29:32) elleni második, idegenbeli felvonás egy sokkal szorosabb összecsapást hozott, mint az első. Egy kissé fáradt, és fásult csapatot láthattunk, illetve Bent Dahl nagyon sok taktikai elemet, páros kapcsolatot, és variációs lehetőséget kipróbált ezen a mérkőzésen. A Podravka Vegeta (31:24) elleni hazai főpróba alkalmával viszont már egy nagyon éles, és motivált együttest láthattunk. Az utolsó mérkőzéstől kisebb sérülés miatt távol maradt Simone Böhme, ám ami nagyobb baj, hogy az MKC elleni idegenbeli összecsapáson súlyos térdsérülést szenvedett Tóth Gabriella, akire így hosszabb kihagyás vár.

Statisztikai összegzés

A Siófok KC felkészülési mérlege 6 mérkőzés, 5 győzelem, 0 döntetlen és 1 vereség. Összességében 191 alkalommal vettük be ellenfeleink hálóját, ez mérkőzésenkénti 31,83 lőtt gólt jelent. Dinah Eckerle és Szikora Melinda hálója 160 alkalommal rezdült, ami 26,66-os kapott gólátlagot eredményez. Fontos kiemelni, hogy Bent Dahl rengeteget forgatta a csapatot, mindenki kellő mennyiségű lehetőséget és játékpercet kapott. A felkészülés legeredményesebb SKC-játékosa Such Nelli lett 24 góllal, de ha megnézzük, a mezőny roppant szoros mögötte. Elmaradtak a kimondottan gólgazdag egyéni teljesítmények, ellenben azt láthattuk, hogy a gólterméshez mindenki hozzá tudott járulni. Ennek lehet az olvasata az, hogy idén valószínűleg sokkal több lábon állhat majd csapatunk, kevésbé függve egy-egy játékos extra teljesítményétől.

Az egyes posztokon szereplő játékosaink álltal a következő képen oszlottak el a góljaink: irányítók (38), beállók (37), jobbszélsők (36), balszélsők (33), balátlövők (28), jobbátlövők (18), kapusok (1).

Gondolatok a gólvonalról

„Szomorú voltam Silje Solberg távozása miatt, mert nagyon jó volt vele együtt dolgozni. Amikor viszont meghallottam Dinah Eckerle nevét, mint lehetséges érkező, akkor egyből azt gondoltam, hogy szeretnék vele együtt dolgozni. Abszolút azt hozta, amire számítottam, hiszen fiatal, motivált, és ami a legfontosabb, hogy tanulni jött, mindent magába akar szívni. Csak pozitívan tudok róla nyilatkozni, remek személyiség, akivel nem csak a pályán, hanem a civil életben is jól kijövök. – fogalmazott felkészülési összegzőjében Szikora Melinda, aki ezek után kitért a védekezésre, és arra, hogy hol is tart most az előtte jelentősen átalakuló védőfal – Senki se gondolja azt, hogy ez a csapat készen van. Sok új játékos érkezett, nekik be kellett, és be kell illeszkedniük. Ezt a folyamatot ráadásul jelentősen megnehezítette az, hogy mindig voltak hiányzóink és sérültek. Minden nap azért dolgozunk, hogy a védekezésünk összeálljon, jó úton haladunk, de a célt még távolinak érzem. A Podravka ellen sok bíztató, és előremutató momentumot láttam, olyan alapokat, melyekre bátran lehet építkezni, ezért nem is aggódom. Biztos vagyok benne, hogy lesznek olyan mérkőzések, melyeket nem a legszebb játékkal fogunk megnyerni, de összességében egy jó és eredményes rajtot várok. A csúcsformát pedig szeptember 23-ra kell időzítenünk…”