Fontos hazai bajnoki következik - előzetes

2019 ápr 16
1662 Megtekintés
Fontos hazai bajnoki következik - előzetes
Rövid idő leforgása alatt két bajnoki mérkőzés vár ránk a héten. Csütörtök este a Kisvárda csapatát fogadjuk, a K&H női kézilabda liga 20. fordulójának hétközi mérkőzésén, míg szombaton az Eszterházy lesz a vendégünk.

Helyzetkép

Csapatunk hétfőre virradóra ért haza Dániából, ahol sikeres EHF-kupa elődöntőt abszolváltunk a Viborg ellenében. Ez egyben azt is jelenti, hogy klubtörténelmet írtunk, és először készülhetünk nemzetközi kupadöntőre. Az ellenfelünk a szintén dán Esbjerg lesz.

Sok idő azonban nem volt az ünneplésre, ez most nem az a pillanat, hiszen csütörtökön roppant fontos bajnoki mérkőzés vár ránk hazai környezetben. A remek erőkből álló Kisvárdát fogadjuk, a legyőzésük pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy dobogós álmainkat életben tartsuk.  Egyben pedig jó zárkózási lehetőség is lehet, ugyanis az Érd szerdán a Győrrel játszik bajnoki meccset. A hét további programjához tartozik még egy szombati bajnoki is, melyet szintén hazai pályán a sereghajtó Eszterházy ellen vívunk.

Legutóbb Győrben léptünk pályára bajnoki meccsen, és sokáig jól tartottuk magunkat, de vereséget szenvedtünk. Legutóbbi négy bajnokinkból csak egyet nyertünk meg. A Győr mellett vereséget szenvedtünk az Érd és a Vác ellen, valamint győztesen hagytuk el a parkettet a Békéscsabával szemben. Visszacsúsztunk a tabella ötödik helyére, igaz kevesebb mérkőzést játszottunk, mint riválisaink.

Ellenfélmustra

A Kisvárda idei szezonját a roppant hullámzó teljesítmény jellemzi. Képesek voltak egy-egy párharc erejéig megszorongatni a Győrt és az Érdet, de kikaptak a Mosonmagyaróvártól, és csupán egy góllal múlták felül ősszel a Békéscsabát, valamint a Budaörsöt. Nincsenek kimondottan jó formába, utóbbi négy meccsükből mindössze egyet nyertek meg. Hazai pályán kaptak ki a Váctól ás a DVSC-től, úgy, hogy még a húsz dobott gólt (19 és 17) sem érték el. Idegenben pedig a DKKA vitte el az orruk elől a győztesnek járó pontokat. Legutóbb viszont 33:22-re lelépték a Békéscsabát, így győztes meccsből érkeznek hozzánk. A bajnoki tabella nyolcadik helyéről várják a csütörtöki összecsapást, mérlegük 8 győzelem, 3 döntetlen és 9 vereség.

A komolyabb sérüléshullám elkerülte a csapatot, melynek legeredményesebb játékosa Tamara Radojevic, aki kereken 100 gólt jegyez idén. Mögötte 76 találatot jegyez Isabel Guialo, majd következik a 60 gólos Marija Hakunova és az 58 gólos Aneta Benko.

Egymás elleni múlt

A két csapat mindössze öt alkalommal találkozott eddig az élvonalban, ez lesz tehát a hatodik felvonás. Az eddigi mérleg a szempontunkból nézve 4 győzelem és 1 vereség. Hazai pályán még hibátlanok vagyunk a Kisvárdával szemben. A két csapat őszi mérkőzését a 11 találatig jutó Andrea Kobetic vezérletével nyertük meg idegenben.

2018.10.18. | Kisvárda – Siófok KC 22:27
​2018.04.13. | Siófok KC – Kisvárda 19:18
2017.11.04. | Kisvárda – Siófok KC 26:31
2017.04.07. | Kisvárda – Siófok KC 28:26
2016.10.29. | Siófok KC – Kisvárda 35:29

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (edző – Siófok KC): „Az elmúlt hetekben kimondatlanul is a nemzetközi színtér volt előtérben, de most ismételten a bajnokságra kell fókuszálnunk, hiszen fontos mérkőzések következnek. Szeretnénk minél több pontot gyűjteni, mivel még nem lefutott a végjáték. Kis szerencsével, és jó eredménysorral akár még a dobogóra is odaérhetünk. A Kisvárda egy igen jó csapat benyomását tette ősszel, szoros mérkőzést játszottunk velük idegenben. Nem kérdés, hogy melyik lesz a frissebb csapat, de ez nem lehet kifogás, hiszen a céljaink elérésének érdekében csakis a győzelem az elfogadható eredmény.”