Győzelem a szezon legfontosabb meccsén!

2020 feb 18
3990 Megtekintés
Győzelem a szezon legfontosabb meccsén!
A Győri Audi ETO után az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatát is legyőzve, zsinórban tizenkettedik bajnoki mérkőzésünket nyertük meg. Ezzel megelőztük riválisunkat a tabellán, és feljöttünk a második helyre.

1. félidő: Mindkét csapat tapogatózó, és óvatos játékkal kezdett, a 8. percben Kobetic emberhátrányban egyenlített (3:3), majd újabb és újabb góljával a vezetést is átvettük (4:6). A 17. percben Schatzl gyors duplája után 9:9-es állásnál Tor Odvar Moen kért időt, ami után a pályára  érkezett a sérülésből felépülő Pena. Tíz perccel a szünet előtt Kovacsics góljával fordítottak a zöld-fehérek (11:10), majd egy ütés után Janjusevic kapott pirosat, így rotációs lehetőségeink megfogyatkoztak. Az emberhátrány ellenére sikerült a fordítás, Such ezúttal is remek cserének bizonyult, Tomori gólja után pedig Elek Gábor kért időt (12:13). A hajrában Drabik támadásban szedett össze egy buta kétperces kiállítást, de ezt sem tudta kihasználni az FTC. Such újabb gólja után először vezettünk hárommal (12:15), majd Pásztor és Kovacsics találatára az ötödik gólját jegyző Kobetic választolt a dudaszó előtt (14:16).

2. félidő: Niombla egy értékesített, míg Szikora egy védett hetessel kezdett, ám Háfra lövéseire nem volt ellenszer, a hatodik akciógólja után 18:19 állt az eredményjelzőn. A 44. percben 20:21-nél Snelder ziccerét még hárította Szikora, de egy labdavesztés után Márton mégis egyenlített, így hosszú idő után volt újra egyenlő az állás (22:22). A vezetést azonban nem tudta megszerezni a Ferencváros, Kobetic gólja után ismételten nálunk volt az előny, majd jött egy hosszúra nyúló gólcsend mindkét oldalon. Az eredmény befagyott, Jezic két ziccert, a hazaiak Kovacsics révén büntetőt rontottak. Főszerepben voltak a hibák, a rossz döntések, na meg persze Szikora, aki elkapta a fonalat, és teljesen elbizonytalanította a zöld-fehér támadókat.

Végül valamivel több, mint hat perc után Kobetic törte meg a gólcsendet, majd Márton ziccerét védte Szikora. Aoustin találata után pedig újra hárommal vezettünk (21:24). A túloldalon hosszú idő után Kovacsics talált a hálóba, majd Tomori és Aoustin kiállítása után esélyhez jutott Elek Gábor csapata. Szikora azonban ismételten hetest védett, Jazic pedig emberhátrányban adta meg a kegyelemdöfést (23:26). Válogatott formában védő kapusunk még Lukács ziccerét is leszedte, és a kapufával is felelevenítette korábban kötött szövetségét. A hazaiak a mérkőzés utolsó tizenhat percében mindössze háromszor tudták bevenni Szikora hálóját, aki mellett így Bíró bravúrjai eltörpültek. A végeredményt Klujber állította be, de ez már csak szépségtapasz volt a zöld-fehéreknek (24:26).

Zsinórban második esztendőben hoztuk el a Népligetből, a Ferencváros otthonából a győztesnek járó pontokat, amivel most lépéselőnybe kerültünk. További érdekesség, hogy ez volt klubunk történetének 150. győzelme a magyar élvonalban. Folytatás jövő kedden, hazai pályán a Szent István SE ellen.  

Edzői értékelés

Elek Gábor (FTC-Rail Cargo Hungaria - edző): Elképesztően sok hibát vétettünk, ami egy ilyen mérkőzésen nem fér bele. Ellenfelünk tapasztalt játékosai nagyon okosan kézilabdáztak, a Siófok győzelme úgy gondolom, hogy összességében megérdemelt. De nem adjuk fel, a végsőkig harcolni fogunk.

Tor Odvar Moen (Siófok KC - edző): Ez egy őrült meccs volt. Ma mindenki nagyon jól játszott, de közülük is kiemelkedett, és fergeteges volt Magyarország legjobb Kapusa, Szikora Melinda. A Fradi nagyon hullámzó teljesítményre képes, így ebből a mai összecsapásból egy mentális csata kerekedett. Nagyon keményen küzdöttünk védekezésben, és ennek meg is lett az eredménye. Rendkívül intenzív volt a játék, de ilyenkor is meg kell találni – például támadásban – azokat az apró részleteket, melyek a javunkra billentik az ilyen szoros meccseket. Az érzés fantasztikus, ma még örülhetünk a pillanatnak, de nem szabad elfelejteni, hogy ezzel még nem nyertünk semmit. A céljainkat kell szem előtt tartani. Mindig van egy következő feladat, holnap már arra fogunk koncentrálni, és megyünk tovább. Aztán majd meglátjuk a végén, hogy ez mire lesz elegendő.

Szikora Melinda (Siófok KC – kapus/MVP): Az ember nem felejti el, hogy honnan jött, fantasztikus volt az atmoszféra, mindkét szurkolótábor kitett magáért. Szinte tökéletes meccset játszottunk egy olyan pályán, ahol mindenki megszenved. A bajnokság még hosszú, és ez a győzelem kulcsfontosságú volt, de a helyén kell kezelnünk. Ez a siker akkor ér majd igazán sokat, ha a céljainkat elérjük, és a folytatásban is ilyen eredményesen kézilabdázunk.