Hadnagy és Győri érkezik beálló posztra

2023 jún 15
4663 Megtekintés
Hadnagy és Győri érkezik beálló posztra
A beálló poszt tekintetében három kérdőjelből kettő kiegyenesedett, így már 13 főt számlál a 2023/24-es játékoskeret. Hadnagy Fanni az Eszterházy KC-tól, Győri Viktória pedig a Szombathelyi KKA-tól érkezett Siófokra.  

„A beálló egy fontos poszt, így Hadnagy Fanni és Győri Viktória egyaránt meghatározó szerepet kaphat. Védekezésben és támadásban egyaránt számítok rájuk.” – fogalmazott Koi Endre, csapatunk vezetőedzője.

Győri Viktória a lettek elleni vb-selejtezőn szlovák színekben (Fotó: szkka.hu)

„Ez egy hatalmas lehetőség a számomra, nagy előrelépés a pályafutásomat nézve. Az elmúlt években sok siófoki mérkőzést láttam, akár a bajnokságban, akár a nemzetközi kupában. A posztomat tekintve pedig előszeretettel figyeltem Karatina Jezic játékát. – fogalmazott az SZKKA-tól érkező Győri Viktória, aki hozzátette – A jelenlegi keretből Wald Kírát ismerem, vele már játszottam együtt Szombathelyen. Izgatottan várom a közös munka kezdetét és bízom benne, hogy fel tudok nőni az előttem álló feladathoz.”

Győri Viktória a kézilabda alapjait Dunaszerdahelyen szerezte meg, 13 esztendős korában került át Győrbe, ahol három évet töltött el az utánpótlásban. Ezek után igazolt Szombathelyre, ahol előbb az NB I/B-ben, majd az NB I-ben is bemutatkozhatott.

Hadnagy Fanni még 2020-ban a Vasas játékosaként (Fotó: vasassc.hu)

„Viszonylag későn kezdtem kézilabdázni, miután nyolc éven át táncoltam. Gyorsan fejlődtem, így két év alatt az Eszterházy felnőtt csapatában találtam magam. Rövidesen a Ferencvárosba igazoltam, majd egy év után a Vasashoz kerültem. Ezekre az évekre boldogan gondolok vissza. Egy súlyos térdsérülés azonban az NB I-es szerepvállalásomat és az álmaimat is összetörte. Hazaigazoltam Egerbe, ahol két év alatt újra felépítettem magam. Sokat dolgoztam azért, hogy itt legyek, a befektetett munka azonban kifizetődött és úgy érzem a csillagok is mellettem álltak. Amikor meghallottam, hogy keres a Siófok, azonnal igent mondtam, hiszen ez egy hatalmas lehetőség a számomra.” – fogalmazott Hadnagy Fanni, csapatunk beállója.