Három játékos távozott Siófokról

2020 okt 29
14656 Megtekintés
Három játékos távozott Siófokról
A Siófok KC hivatalosan bejelenti, hogy Danick Snelder, Laura van der Heijden és Dinah Eckerle közös megegyezéssel távozott a klubtól.

A játékosok távozásának körülményeiről Fodor János, az SKC ügyvezetője és Zdravko Zovko, a csapat vezetőedzője beszélt. 

„Mindhárom játékossal leültünk tárgyalni, miután jelezték távozási szándékukat. Danick, Laura, Dinah és én is arra törekedtem, hogy korrekten, közös megegyezéssel váljunk el egymástól és ez így is történt. Szeretném cáfolni azokat a híreszteléseket, miszerint financiális problémák vezettek a történésekhez. A játékosokat és a klubot sem az anyagiak vezérelték a döntések meghozatalakor. Amikor aláírtak Siófokra, akkor minden jel arra utalt, hogy a Bajnokok Ligájában fogunk játszani, de aztán nem így lett. Úgy gondolom, hogy ez a tényező sok játékosnál problémát okozott. Kívülről úgy tűnhet, hogy a Siófok KC kezd szétesni, de biztosíthatok mindenkit afelől, hogy ez nem így van. Változásokra volt szükségünk. Néha vissza kell lépni egyet a hosszú távú célok érdekében. Egy motivált, ambiciózus csapatot szeretnénk olyan játékosokkal, akik az SKC mezében szeretnének sikeresek lenni. A keret minden játékosával leültem beszélni és úgy gondolom, hogy a lányok nagyon pozitívak a folytatást illetően. Megbeszéltük a félreértéseket, sokat tanultunk az elmúlt hónapok történéseiből. Zovko mester vezetésével egy új fejezetet tudunk nyitni a klub életében.” nyilatkozta Fodor János ügyvezető. 

„Edzőként természetes az, hogy a lehető legjobb játékosokat szeretnéd a csapatodba tudni, de talán még fontosabb az az alapelv, hogy aki nem akar itt lenni, aki menni akar, azt el kell engedni. Ugyan még csak pár napja kezdtük el a közös munkát, de nagyon motiváltnak látom a lányokat. Arra koncentrálunk, aki itt van velünk. A novemberi mérkőzések után meg fogjuk vizsgálni, hogy milyen lehetőségeink vannak az átigazolási piacon a távozók pótlására.” – nyilatkozta Zdravko Zovko vezetőedző.