Hatalmasat küzdve fordítottunk Romániában

2021 jan 23
2385 Megtekintés
Hatalmasat küzdve fordítottunk Romániában
Háromgólos hátrányban bejött a védekezésbeli váltás, Gnonsiane Niombla és Tamara Horacek vezérletével pedig meg tudtunk újulni a szünet után. Such Nelli ezúttal is remek cserének bizonyult, Hársfalvi Júlia pedig óriásit játszott védekezésben, így végül két góllal nyertünk a HC Dunarea Braila otthonában. A 3. forduló után ezzel vezetjük az EHF European League D-csoportját.    

1. félidő: Jól kezdtük a mérkőzést, határozott védekezésünknek meg is lett az eredménye, hazai oldalon Neven Hrupec a 8. percben 2:4-es állásnál időt kért. A horvát szakember remek érzékkel nyúlt bele az összecsapásba, megtörve ezzel a játék ritmusát. Az átlövések nem jöttek, a szándék és az ötlet sokszor olvasható volt. Vendéglátónk szép fokozatosan jött fel támadásban, és keményedett fel védekezésben egyaránt. A 15. percben már 5:5 állt az eredményjelzőn, öt perccel később pedig már 8:5-re vezetett a Dunarea Braila. Rengeteg hibával kézilabdáztunk, ziccereket rontottunk, és játékosaink naggyá tették a gólvonalon Elena Serbant. Tízpercesre nyúló gólcsendünket végül Zdravko Zovko időkérését követően Hársfalvi Júlia törte meg (8:6). Azt a bizonyos fonalat azonban nem tudtuk elkapni, hol kettővel, hol pedig hárommal vezetett vendéglátónk (14:11).  

2. félidő: A fordulás után védekezésben váltottunk, Gnonsiane Niombla ihletett formába került, Hársfalvi Júlia pedig kulcsfontosságú feladatot kapott védekezésben, amit meg is oldott. 16:16-nál utol is értük ellenfelünket, de a vezetést nem tudtuk átvenni (17:16). Védekezésben „öngólokat” lőttünk, egymást követő két emberelőnyös szituációját pedig kihasználta a Braila, mely Maria Kanaval és Elena Dache vezetésével visszaállította a szünetben meglévő különbséget (20:17). Tamara Horacek viszont elkapta azt a bizonyos fonalat, három percen belül háromszor talált a hálóba, amivel újra egyenlő volt az állás (21:21). A jó kapusteljesítmény ezúttal hiányzott, de ennek ellenére az 50. percben Tamara Horacek ötödik góljával hosszú idő után újra nálunk volt az előny (22:23). Neven Hrupec egyből időt is kért, de ezúttal eredménytelenül. Az 55. percben 23:24-es állásnál Szikora Melinda dupla ziccert fogott, Such Nelli negyedik találatával pedig kétgólosra növeltük előnyünket (23:25). Az 58. percben mégis az egyenlítésért támadhatott a Braila, de Such Nelli labdát szerzett, Tamara Horacek pedig egy újabb góllal koronázta meg második félidei teljesítményét (24:26). Végül egy-egy gól még mindkét hálóban landolt, az összecsapást Tóth Gabriella zárta le (25:27).

Andrea Kobetic és Camille Aoustin hiányát megérezte csapatunk, de végül sikerült felülkerekedni a két húzóember hiányán. Ellenfelünk legjobbja, Maria Dmitrovic mindössze két gólig jutott, ez dicséri a vele szemben védekező játékosaink munkáját. A csoport másik mérkőzésén a Fleury és a HC Kuban összecsapását el kellett halasztani. Folytatás jövő szombaton, 18:00-kor, az Alba Fehérvár otthonában.

Edzői szemmel

Neven Hrupec (vezetőedző – Dunarea Braila): „Az első félidőben jól kézilabdáztunk, a másodikban viszont nem tudtunk mit kezdeni ellenfelünk nyitott védekezésével. A Siófok tudott váltani, nagyon jól reagálták le az adott szituációt. Összességében ez egy jó mérkőzés volt, mely főként a második félidőben a vendégek játékának köszönhetően magas színvonalú kézilabdát hozott. Ami minket illet, tanulnunk kell ebből az összecsapásból.”

Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „Ez a Braila egy jó csapat, ahogyan arra számítottunk, ez egy nehéz mérkőzés volt. Az első félidőben nem játszottunk jól, de a félidei változtatások bejöttek. A nyitott védekezés hatékonysága és a nagyobb rutin döntött. Szikora Melinda hajrában mutatott extra teljesítménye kulcsfontosságú volt.”

Such Nelli (jobbszélső – Siófok KC): „Tudtuk, hogy ez egy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Sajnos támadásban és védekezésben sem kezdtünk a legjobban, így mínusz háromról kellett felállnunk. A nyitott védekezésnek köszönhetően ez sikerült, és támadásban is jöttek a jó megoldások. Szikora Melinda kulcsfontosságú pillanatokban tudott ma védeni, így nagyon fontos pontokat szereztük.”